Mesajul zilei

28/02/2022 - CE SE ÎNTÂMPLĂ DUPĂ ATINGEREA DOMNULUI

Dar Isus S-a apropiat, S-a atins de ei şi le-a zis: „Sculaţi-vă, nu vă temeţi!”

Matei 17.7

Ziua nu ar fi putut fi mai bună pentru Petru, Ioan și Iacob. Invitați de Învățător, au mers cu El pe un munte înalt; acolo, au văzut lucruri care i-au lăsat uimiți și, în același timp, înspăimântați. Aceasta este slava pe care Dumnezeu vrea să ne-o arate. Oamenii fără experiență cu Domnul nu prind rădăcini în El și, atunci când vine ispita, sunt gata să cedeze. Cu toate acestea, cei care văd slava Lui și Îi aud glasul scapă de orice poticnire.

După acel „spectacol ceresc”, Învățătorul s-a apropiat de ucenici, i-a atins și i-a liniștit, dându-le un mesaj care le-a făcut foarte bine. Fără îndoială că acest mesaj ne va liniști și pe noi dacă îl înțelegem. Nu există niciun mântuit care să fie lipsit de importanță în ochii lui Dumnezeu; de aceea, atunci când primești o revelație de la Cel Preaînalt, să nu-ți fie teamă. Există probleme mult mai mari pe care El le-a rezolvat, cum s-a întâmplat cu Filip, de exemplu, pe care l-a făcut să vadă și, fără îndoială, acest lucru este valabil pentru fiecare dintre noi.

Când Învățătorul se apropie, duhul ți se va bucura. Din acel moment, vei începe să înțelegi Cuvântul și, pe măsură ce vei crede ceea ce te învață, vei vedea că rugăciunile tale nu vor rămâne fără răspuns. Planul lui Dumnezeu pentru omenire te include și pe tine; prin urmare, nu crede în ceea ce contrazice Scripturile sau diferă de ceea ce este scris în ele. Lucrul drept este să primești revelațiile. Cu bucuria pe care o vei simți când vei fi atins de Domnul, vei primi credința pentru a birui.

Chiar de este de necrezut, sunt oameni care stau departe de Dumnezeu. Însă, El este Tatăl adevărat și ne va face numai bine. Nu fugi de lucrurile frumoase pe care El vrea să ți le ofere. Ceea ce Domnul îți arată sau îți vestește te va schimba complet. Lărgirea înțelegerii îți va transforma minunat viața. Oricine vede slava lui Dumnezeu nu va fi niciodată același om. Tot ceea ce face Tatăl pentru noi și în numele nostru are scopul de a ne face mai buni și mai binecuvântați.

Învățătorul le-a poruncit ucenicilor să se ridice, și așa ne vrea El și pe noi. Cei care se ridică potrivit Cuvântului încetează să sufere și sunt eliberați din orice strânsoare și izbăviți de o viață în nevoi și, în unele cazuri, plină de păcate. Porunca lui Isus este însoțită de binecuvântări pentru a putea face ceea ce este necesar. Cel ce care se împotriveste lui Dumnezeu are multe de pierdut; pe de altă parte, cel care crede în cuvintele Lui este ajutat de Cel Preaînalt.

Vezi tu, porunca de a te ridica este mai mult decât o schimbare a posturii, căci aceasta înseamnă intrarea ta ca războinic al Tatălui în luptele credinței. Fiul Celui Preaînalt nu poate fi învins în această bătălie, căci cine merge înaintea lui este Dumnezeu însuși, deschizând uși care nu se vor închide niciodată. Ca să nu mai vorbim că cele pe care El le închide nu vor fi redeschise niciodată (Apocalipsa 3.7). Deși Petru, Iacob și Ioan erau ucenici, Isus le-a spus să nu se teamă.

Fii atent la orice sfat dat de Cel Preaînalt. De asemenea, să nu te arăți niciodată ca atare, asumându-ți riscuri în situații periculoase. Dumnezeu vine la noi pentru a ne schimba viața; la urma urmei, El a pregătit multe fapte frumoase și bune pentru ca noi să le împlinim (Efeseni 2:10). Stai de veghe atunci când îți vine vremea atingerii Domnului și nu te ascunde de Învățător. Odată ce ai văzut slava sfântă, nu vei mai fi niciodată la fel. Fie ca Tatăl să-ți facă o urare cu revelațiile Sale.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!