Mesajul zilei

03/03/2022 - LUCRĂRI FĂCUTE ÎN DUMNEZEU

Dar cine lucrează după adevăr vine la lumină, pentru ca să i se arate faptele, fiindcă sunt făcute în Dumnezeu.

Ioan 3.21

Știai că lucrările tale pot fi făcute în Dumnezeu sau în diavol? Dacă sunt împlinite în Domnul, răsplata îți va fi aici și în veșnicie. Dimpotrivă, dacă sunt realizate potrivit vrăjmașului, nu vei avea parte de răsplata Tatălui, vei afla că purtarea ta a deschis ușa atacului adversarului și, în viitor, vei fi osândit pentru fapta ta. Nu merită nici să te gândești să faci ceva în afara voinței Celui Preaînalt.

Nepăsarea celor răi se datorează faptului că lucrările lor se fac în întuneric. Nu există cineva care să nu fi înțeles voia sfântă, pentru că însuși Duhul lui Dumnezeu îl convinge pe om de păcat (Ioan 16:8), când slujitorii Celui Preaînalt propovăduiesc Cuvântul. Omul care se opune Celui Atotputernic poate minți acum, dar în Ziua judecății va mărturisi motivul pentru care a nesocotit chemarea Tatălui, și anume acela de a nu i se afla faptele rele.

Cei care resping Evanghelia trebuie să fie conștienți că atitudinea lor îi va face să-și petreacă veșnicia fără Dumnezeu. Va fi foarte tristă soarta celor care preferă greșeala Adevărului, iubesc lucrurile rele și nu știu să se opună plăcerilor păcatului. Nu este nimic mai frumos, mai răsplătitor și mai sfânt decât să umbli în lumină, departe de fărădelegi și statornic în credință.

Nicio religie nu-ți poate oferi fericirea veșnică, ci doar Evanghelia. Buna Vestire este legătura omului cu Tatăl. Crezând în acest mesaj, omul este pus față în față cu Domnul. În aceeași clipă, credința în mântuire îți este transmisă în inimă. Însă, când omul este rău și preferă nelegiuirea, spune că nu a înțeles și, prin urmare, va continua în vechea sa credință.

Nu te vinde nici unei religii. Crede în ceea ce te învață Cuvântul și fii binecuvântat. În veșnicie vei fi în Rai, pe când cei neascultători vor avea parte de suferință în veci de veci. Astfel, departe de Dumnezeu, vor fi pedepsiți neîncetat. Cei care cred în Cel Preaînalt vor afla odihna veșnică, nu vor pieri niciodată și, alături de Mântuitor, se vor bucura de bogățiile lui Dumnezeu.

Creștinul ar trebui să se străduiască să-și facă lucrările în Domnul, pentru că ar avea succes. Plăcerea de a face bine este de neegalat, făcându-i pe cei care o fac să se realizeze. Aceasta este mărturia lăsată de Hristos care, la facerea Sa, a fost uns cu aceeași ungere care I-a fost menită. El a mers peste tot în lume eliberându-i pe cei asupriți. Străduiește-te să procedezi astfel și vei vedea cât de plin de satisfacții poți fi.

Spre deosebire de cei care se pun în slujba celui rău, oamenii care fac ceea ce dorește Dumnezeu sunt bucuroși să-și vadă lucrările împlinite. Este evident că aceștia nu caută nicio recompensă umană, dar știu că exemplul lor, dacă este urmat, îi va ajuta pe alții să trăiască mai bine. Răsplata lor va veni în Ziua cea mare.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!