Mesajul zilei

04/03/2022 - CUVINTE CARE LUCREAZĂ

Nu crezi că Eu sunt în Tatăl şi Tatăl este în Mine? Cuvintele pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine, ci Tatăl, care locuieşte în Mine, El face aceste lucrări ale Lui.

Ioan 14.10

Cea mai mare minune din toate timpurile are loc atunci când un om este mântuit. Atunci păcatele îi sunt iertate, numele îi este scris în cartea vieții și, prin urmare, primește dreptul de a fi numit copil al lui Dumnezeu. În zilele Lui, Domnul Isus, cu Cuvântul Său, a iertat greșelile celor nelegiuiți. Astăzi, El face aceeași lucrare în cel ce crede în Scripturi. La urma urmei, acestea conțin viața veșnică și, în același timp, mărturisesc despre El și despre noi toți.

Prin Cuvânt, Mântuitorul i-a vindecat pe bolnavi. El ne învață cum să facem ca oamenii să se vindece. Cei care învață de la Învățător sunt o binecuvântare pentru ceilalți. Nu contează dacă boala este ușoară sau foarte grea, precum cancerul. Cuvântul lui Dumnezeu are putere să ne vindece de toate relele.

Când Hristos a slujit bolnavilor, mulți dintre ei erau posedați de demoni. Unii erau furioși până la punctul de a se înfrunta cu El. Dar Învățătorul, cu Cuvântul Său, alunga toate duhurile rele. Faptele Lui trebuie luate în serios și urmate. Există demoni care provoacă suferința multor oameni, dar toți vor ieși afară dacă creștinul îi mustră așa cum a făcut Isus.

Pe lângă vindecarea bolilor și eliberarea celor asupriți, Învățătorul ne-a arătat cum putem să facem și alte minuni, precum înmulțirea hranei, oprirea furtunilor, transformarea apei în vin, asigurarea resurselor pentru cheltuielile de zi cu zi sau cele asumate necorespunzător. El dădea îndrumări oamenilor, ucenicilor și apoi, ca prin minune, lucrarea era făcută. La fel se poate întâmpla cu oricine.

Isus este Cuvântul însuși; la început, El era cu Dumnezeu și era Dumnezeu (Ioan 1,1,2). Când Scriptura îți este revelată inimii, Tatăl este cu tine. Când urmezi ceea ce spune Ea, urmezi pe Domnul. Când folosești ceea ce îți poruncește El, Cel Preaînalt merge înaintea ta pentru a îndeplini ceea ce este necesar. Cu toate acestea, când lași Cuvântul deoparte, părăsești pe Domnul și, făcând asta, dușmanul te învinge.

Rostind cuvintele Tatălui, Isus făcea minuni pentru că avea pe Dumnezeu cu El. Același lucru trebuie și se poate întâmpla cu orice creștin. Este o chestiune de credință și ascultare. A nu ține cont de ceea ce spune Domnul este ca și cum ai spune că nu crezi în El și că nu vrei să fii în legătură cu El. Crezând în învățăturile Celui Preaînalt, ești un biruitor. Așadar, fii înțelept și nu înfrunta niciodată pe cel rău de unul singur.

Dumnezeu era cel care îndeplinea lucrările în apostolia lui Isus. El vrea să facă același lucru prin tine. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să crezi ceea ce îți spune El în Scripturi. Astfel, vei vedea că e ușor să fii folosit de Domnul. Îndeplinește ceea ce te învață Cuvântul și înfăptuiește aceleași lucrări pe care le făcea Isus.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!