Mesajul zilei

05/03/2022 - CUM SĂ PRIMEȘTI MÂNTUIREA ÎN VIAȚA TA

Domnul ne-a poruncit atunci să împlinim toate aceste legi şi să ne temem de Domnul, Dumnezeul nostru, ca să fim totdeauna fericiţi şi să ne ţină în viaţă, cum face astăzi.

Deuteronom 6.24

Orice poruncă a Domnului are un scop. În zilele în care israeliții au primit de la Moise învățăturile sfinte – un set de legi de respectat – li s-a spus că acestea vor fi spre binele lor. De atunci, trebuiau să respecte pe Cel Preaînalt și să se teamă de Numele Său sfânt. Creștinii care nu vor să știe ce le este permis sau nu, se vor opune Domnului și astfel nu vor avea reușită.

Dumnezeu s-a gândit la bunăstarea noastră când ne-a poruncit să nu ne purtăm în anumite moduri, așa că legile Lui trebuie să fie iubite și respectate. Pe măsură ce le cunoaștem și respectăm, calea ne este liberă pentru ca Domnul să lucreze pentru binele nostru. Cei care nu au niciun impediment în viață, când strigă, sunt auziți de îndată. Însă, cei care nu respectă Cuvântul nu primesc răspuns.

Am fost strămutați din tărâmul întunericului, al suferinței și stricăciunii în Tărâmul Luminii, al desăvârșirii, dreptății și sfințeniei, unde Duhul lui Dumnezeu îi îndrumă pe copiii Săi. Nu putem face în această Împărăție ceea ce ne vine în minte, ci trebuie să păzim legile. Cei neascultători, cărora nu le face plăcere să fie pe placul Domnului, trăiesc ca cei nelegiuiți. În schimb, oamenii care se străduiesc să bucure pe Tatăl trăiesc minunat.

Cuvântul spune că binele nostru în viață trebuie să fie continuu, începând cu ascultarea Scripturilor și terminând cu venirea lui Isus, când vom fi duși înaintea Celui Preaînalt. Temătorii de Dumnezeu nu vor fi lăsați aici, dar cel care își face propria voie și păcate va fi sortit mâniei. În Ziua judecății, va fi zadarnic să-ți cauți scuze înaintea Domnului, căci El îți va spune că nu te-a cunoscut niciodată (Matei 7,23).

Păzind poruncile, al căror scop este să te temi de Domnul, nu vei fi înfrânt în lupte. Răsplata credincioșilor va fi veșnică, întrucât nu vor mai auzi niciodată de ispite, căci vor locui în lumea desăvârșirii și, din acel loc, nu vor mai pleca. Nu va rămâne nici cea mai mică amintire din tot ceea ce este rău pe Pământ. Fără îndoială, merită din plin să renunți la păcate și la cei care te pot face să păcătuiești.

Respectând legile sfinte, ești ținut în viață, dar cei care continuă să păcătuiască vor suferi atacuri din partea vrăjmașului. Slujitorii care sunt de neclintit în împlinirea a ceea ce poruncește Dumnezeu vor avea mereu parte de ajutorul Lui. Această atitudine este personală și nu va fi afectată de supunerea sau nesupunerea nimănui. Fii ascultător și vei afla dragostea Tatălui.

Oamenii care nu se supun Celui Preaînalt vor afla că nu au făcut o alegere bună, căci vor vedea că au fost mereu asupriți de forțele răului și, după moarte, se vor îndrepta către pierzania veșnică. De purtarea ta va depinde de ce vei avea parte pe vecie. Nu-ți amâna hotărârea de a păzi poruncile Domnului.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!