Mesajul zilei

06/03/2022 - BENEFICIILE SUPUNERII

Vom avea parte de îndurarea Lui dacă vom împlini cu scumpătate toate aceste porunci înaintea Domnului, Dumnezeului nostru, cum ne-a poruncit El.

Deuteronom 6.25

Cei mântuiți trebuie să spună copiilor lor că, înainte, au fost slujitori ai păcatului, ai suferinței impuse de diavol și nesiguranței zilei de mâine. Această atitudine le va face mult bine lor, precum și celorlalți care vor fi scutiți de durerea cauzată de lipsa fricii de Dumnezeu. Una dintre problemele societății de astăzi este nerespectarea a ceea ce aparține celuilalt, atitudine specifică celor care nu respectă poruncile Domnului.

Ascultarea de legile cerești aduce slavă Dumnezeului nostru. El a constituit aceste seturi de legi pentru ca omul să-L poată avea întotdeauna alături ca pe Dumnezeul Său. Oamenii care nu cunosc planul sfânt și nu se supun Scripturilor nu cunosc răul pe care și-l fac singuri, fiind lăsați fără ajutorul Tatălui și, în același timp, vulnerabili la atacurile diavolului. Legile sfinte sunt pentru om dreptatea.

Pentru ca faptele voastre să fie neprihănite înaintea Celui Preaînalt, trebuie să respectați legile Lui. Dacă o astfel de poruncă v-a fost dificilă, rugați-vă Domnului și mărturisiți-vă slăbiciunea, rugându-L să vă ajute să împliniți ceea ce este scris. Cu ajutorul trimis de Tatăl cel Veșnic, nu veți înceta de a îndeplini ceea ce vi s-a poruncit și, astfel, nu va mai rămâne nicio ușă deschisă pentru ca diavolul să atace.

Ar trebui să vorbim despre minunile pe care Dumnezeu le-a făcut pentru noi, despre cum ne-a făcut să înțelegem planul Său și despre ce a schimbat El în noi. Astfel, credința va răsări în membrii familiei noastre, întărindu-i, iar aceștia nu vor mai fi înșelați de vrăjmaș. Toți oamenii, mai devreme sau mai târziu, vor fi ispitiți să facă ceea ce Dumnezeu condamnă, dar dacă au fost bine învățați, vor ști să spună nu diavolului, nesupunându-se ispitelor lui.

Este bine să ne comparăm viața de dinainte de mântuire cu cea pe care o avem acum. Când omul spune adevărul - cu ce a fost ispitit și ce ar fi putut face - și recunoaște că, cu harul lui Dumnezeu, a reușit să stea drept și curat, și alții vor învăța să se teamă de Numele Domnului și vor fi mântuiți. Aceasta va fi o lucrare a cărei răsplată Dumnezeu nu va uita să ți-o dea în Ziua cea mare.

Îndrumându-ne să ne purtăm așa, Domnul o face pentru ca să ne temem de El. La urma urmei, El ne vrea binele pe vecie și să ne țină în viață. Acesta este cel mai sigur mod de a avea succes în luptă. Însă, dacă ascundem Adevărul alor noștri, într-o bună zi am putea fi acuzați de eșecul unuia dintre ei. Oricât de ispitiți ați fost, comentariile voastre despre ceea ce ați avut de înfruntat și cum v-a folosit Domnul vor fi de mare folos pentru toată lumea.

Dacă păziți poruncile Domnului, pe lângă faptul că aveți ajutorul sfânt pentru a câștiga luptele, membrii familiilor voastre vor reflecta asupra credinței voastre și se vor simți pregătiți să lupte și să învingă. Ceilalți oameni din jurul vostru vor învăța de asemenea să respecte pe Cel Preaînalt și vor fi la rândul lor biruitori. Exemplul vostru poate fi o binecuvântare pentru întreaga omenire.

 

În Hristos, cu dragoste

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!