Mesajul zilei

07/03/2022 - BENEFICIILE DE A-ȚI FI TEAMĂ DE DOMNUL

Cine se teme de Domnul are un sprijin tare în El şi copiii lui au un loc de adăpost la El.

Proverbele 14.26

Mulți oameni nu vor recunoaște niciodată că nu au respectat poruncile lui Dumnezeu, dar adevărul este că nici măcar nu știu ce vrea El de la ei. Lipsa legăturii cu Cuvântul Domnului îi face să trăiască despărțiți de El, fără să înțeleagă care este voia Lui. În schimb, cei care cunosc Scripturile și doresc să aibă succes se străduiesc să asculte de porunci, fiind astfel biruitori.

Pentru ca teama să fie adevărată și completă în viața ta, trebuie să cunoști Sfânta Scriptură și să urmezi - să împlinești - fiecare revelație dată prin ea. Ceea ce este un dar nu îți va fi luat niciodată. Este ca o ușă deschisă de Dumnezeu pentru ca tu să intri în hambarul Său și să-ți iei ceea ce ai nevoie, ce este ca un cod cu care vei avea acces la puterea Lui. În acest fel, îți vei satisface toate nevoile.

Să știi că ești responsabil de a te folosi de ceea ce înveți în Cuvânt, astfel încât lucrarea lui Dumnezeu să se poată face în viața ta sau în viața altora. Cei neglijenți sau iresponsabili, care nu folosesc ceea ce li s-a dat, vor plăti un preț mare pentru răul făcut lor și altora. Această încredere neclintită dată adevăratului slujitor al Celui Preaînalt va aduce rezolvare la toate problemele.

Avantajul de a se teme de Domnul este enorm și răsplătitor (Psalmi 128:4). Acest respect arătat Tatălui Îi permite Lui să te învețe calea de urmat și astfel să intri în lupte conștient de biruință. Nu există nicio posibilitate ca cineva în comuniune cu Dumnezeu să piardă în nicio împrejurare. Cuvântul sfânt nu va putea da greș în a face ceea ce a fost trimis să facă.

Fii atent! Dacă nu asculți de îndrumările Lui, nu vei fi perseverent în Domnul. Taina este să fii hotărât și să nu cedezi niciun centimetru din scopul sfânt în viața ta. Vei fi slujitor al binecuvântării tale când vei primi credință adevărată, care îți vorbește și te face să simți că ți s-a dat acel lucru care te învață cum să te porți în luptă.

Teama de Dumnezeu este o apărare firească și imediată pentru toți cei care o au. Dacă datorită ei te străduiești să faci ca ceea ce ți-a fost vestit să se întâmple cu adevărat în viața ta, binecuvântarea îți este asigurată. Revelația dată servește ca un avertisment că rolul lui Dumnezeu în acea binecuvântare s-a încheiat și acum ție îți revine să o începi și să o termini pentru ca Tatăl să fie glorificat.

În vremuri de încercare, dacă nu ne supunem îndrumării sfinte, nu vom fi protejați de atacurile rele. Așa că de acum înainte, nu contează cât de mare îți este încercarea sau cât de greu trebuie să muncești, ci să te hotărăști să iei în stăpânire ceea ce este al tău. Ceea ce ți-a dat Tatăl nu trebuie să fie în mâinile altcuiva.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul fie cu voi!