Mesajul zilei

08/03/2022 - PREGĂTEȘTE-TE DE LUPTĂ!

Se îmbracă cu neprihănire ca şi cu o platoşă, Îşi pune pe cap coiful mântuirii, ia răzbunarea ca o haină şi Se acoperă cu gelozia ca şi cu o manta.

Isaia 59.17

Descrierea pe care Isaia o face Domnului este așa cum Dumnezeu vrea să te vadă pe tine. Isus nu a fugit de luptă, nu s-a lăsat stăpânit de neîncredere și nici nu a abandonat vreodată. El nu a pus capăt luptei, până nu a câștigat-o complet. Fiecare slujitor al Celui Preaînalt trebuie să-și pună haina demnității, plin de ungerea Celui Preaînalt și gata să facă față opoziției sau atacurilor dușmanului. Scopurile Tatălui sunt întotdeauna împlinite în viețile celor care cred în El.

Țelul tău final trebuie să fie acela de a te îmbraca cu haina neprihănirii. Mai mult decât să lupți pentru pace, prosperitate și sănătate, trebuie să trăiești în deplinătatea binecuvântărilor, pentru ca oamenii să „citească” Cuvântul lui Dumnezeu prin tine. Caracterul și purtarea ta trebuie să arate tuturor că ești cu adevărat născut din nou din apă și din Duh (Ioan 3:5). Nu fi un simplu religios.

Lucrarea săvârșită de Isus pe Golgota este cea mai bună haină de folosit, deoarece ne dă capacitatea de a nu umbla cu sufletul gol, de a ne opune ispitelor și de a ne întări pentru a ne purta ca Isus. În plus, viața noastră de aici trebuie să fie marcată de lucrările lui Dumnezeu, iar pentru aceasta primim haina răzbunării. Nu putem lăsa capcanele celui rău să asuprească pe nimeni.

Oamenii neglijenți nu știu cât de mult pierd, căci nu vor birui niciodată în bătălii; pe de altă parte, cei ce se îmbracă cu haina neprihănirii vor fi biruitori. În haina răzbunării stă puterea lui Dumnezeu, așa că nu ne putem îngriji de chestiuni care nici pe departe nu pot fi comparate cu răzbunarea Domnului.

Faptele noastre după voia Celui Preaînalt sunt acte de neprihănire, ce sunt ca o platoșă, un adevărat scut al creștinului (Efeseni 6:14). În acest caz, trebuie să fim neînfricați și să nu arătăm teamă față de amenințările lui Satana. Păcatul pentru noi, copiii lui Dumnezeu, trebuie să fie un lucru demn de tot disprețul și nici cel mai plăcut lucru pentru cei pierduți să nu ne poată atrage atenția. Scopul creștinului este întotdeauna acela de a face pe plac Celui care l-a chemat.

Râvna ta, care ar trebui să fie ca o mantie purtată în zilele cele mai reci, îți dovedește dragostea pentru lucrarea lui Dumnezeu. Să ai mereu această grijă și să te dăruiești Domnului până în ultima zi pe pământ. Fugi de orice ispită, fără a te lăsa influențat de ispitele diavolului. La urma urmei, ai fost chemat să fii o binecuvântare și să reprezinți pe Cel Atotputernic (Ioan 15:16).

Mantaua ta plină de putere depinde de cât de mult te acoperi cu ea și iubești pe Domnul. Grija ta pentru lucrarea sfântă trebuie să fie atât de mare încât să-ți distrugă dorințele personale și atunci vei cunoaște ce este mai bun de la Dumnezeu. Scopul vieții să-ți fie acela de a fi în prezența Tatălui, care să te învăluie cu totul! Astfel, El va fi cu tine.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!