Mesajul zilei

09/03/2022 - NU TE JUCA CU CUVÂNTUL

Căci, dacă Cuvântul vestit prin îngeri s-a dovedit nezguduit şi dacă orice abatere şi orice neascultare şi-a primit o dreaptă răsplătire.

Evrei 2.2

Oricare ar fi modul prin care Domnul Își face cunoscută voia, urmează-I întotdeauna îndrumările. Neascultarea lui Dumnezeu este una dintre cele mai rele purtări. Dându-ne o poruncă, Tatăl ceresc ne dovedește dragostea Lui; apoi, dacă Îl vom auzi, vom fi întăriți cu înțelegere, har și putere, pe care nu le putem obține altfel. Ar trebui să cerem Tatălui mai multe misiuni, pentru că astfel am fi foarte binecuvântați.

Cel Preaînalt ne spune că El pune în aplicare cuvântul vestit prin îngeri. Știind acest lucru, să nu-ți fie teamă să pui în practică darul dat de Dumnezeu. La urma urmei, este un privilegiu să fii însărcinat de El cu o anumită lucrare (Psalmi 65:4). Tot ce face Domnul va avea repercusiuni pe vecie. Fiind o unealtă folosită de Tatăl ceresc, răsplata îți va fi mai mare decât ceea pe care a avut-o Mardoheu în Imperiul Persan. Vei fi răsplătit chiar și numai pentru un pahar de apă rece pe care îl dai aproapelui (Matei 10,42).

În trecut, cei care nu credeau solia îngerilor erau pedepsiți; azi, la fel se întâmplă cu cei care nu ascultă de cuvintele Celui Preaînalt. Revelațiile din Scripturi au aceeași putere ca și cele trimise direct de El. Să știți că este o greșeală gravă să nu îndepliniți misiunea primită de la Dumnezeu. După cum am văzut, ordinele Lui sunt dovada dragostei Sale pentru noi.

Este important să spunem că Cel Preaînalt ni se adresează prin Cuvântul Său; de aceea, când înțelegi ceea ce predică El, nu renunța la o astfel de învățătură, căci prin ea vei ști dacă trebuie să faci lucrarea chiar în acel moment sau mai târziu. În mod normal, ceea ce spune Dumnezeu trebuie făcut imediat, dar nimic nu împiedică să fie realizat mai târziu.

Deoarece Tatăl este suveran, în unele cazuri El se folosește de cineva sau trimite un înger, care te face să conștientizezi scopurile Sale. Cu toate acestea, regula este să vorbim prin Sfânta Scriptură. Prin intermediul acesteia, înțelegi care îți este sarcina, când și cum să o îndeplinești. Ceea ce Creatorul te face să afli prin Cuvânt este o lucrare realizată pentru El. Odată revelația primită, omului îi revine să o îndeplinească conform instrucțiunilor. Deci, a nu-ți cere dreptul este o greșeală.

Astăzi, oamenii care încalcă poruncile vor fi pedepsiți după exemplul celor care s-au răzvrătit împotriva voinței Domnului în trecut (Romani 2:23). Dar de ce să nu iei în stăpânire ceea ce ți se dă, dacă este un dar de la Cel Atotputernic? Nu există niciun motiv să te îndoiești după ce ai auzit de la Dumnezeu că binecuvântarea este a ta. Cuvântul ia locul absent al lui Isus; așa că atunci când îți vorbește inimii, este ca și cum Hristos ți s-ar adresa personal.

Pe de altă parte, cei care cred în Domnul vor primi răsplata justă pentru că s-au supus planului sfânt. Când crezi și determini ceea ce a fost anunțat să se întâmple cu adevărat, îngerii lui Dumnezeu, care sunt viteji, intră în acțiune și îndeplinesc exact poruncile Celui Prea Înalt (Psalmi 91:11). Deci, fii tare în a-ți asuma ceea ce îți aparține.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!