Mesajul zilei

10/03/2022 - AVÂND PE DOMNUL LA CÂRMĂ

Eu voi merge înaintea ta, voi netezi drumurile muntoase, voi sfărâma uşile de aramă şi voi rupe zăvoarele de fier.

Isaia 45.2

Domnul nu numai că ne trimite în luptă, ci și merge înaintea noastră pentru a face tot ce este necesar pentru a ne ajuta. Așadar, de ce să vă temeți sau să nu îndepliniți rânduielile Sale? Dumnezeu ne-a iubit atât de mult încât, pe lângă faptul că ne-a izbăvit de pierzania veșnică, ne-a dat o misiune ca să nu intrăm în veșnicie cu mâinile goale. Astfel, pentru a nu fi învinși, El ne-a uns cu Duhul Său Sfânt (Faptele Apostolilor 1:8).

Nu există niciun motiv să vă fie frică să ascultați de Învățător; la urma urmei, El vă oferă totul ca să vă urmați chemarea. Domnul Își întinde privirile peste toți oamenii (2 Cronici 16:9) și, fără îndoială, atunci când vede lucrarea vrăjmașului de a ne răni sau de a ne înfrunta, El va acționa și nu va permite nicio cursă a diavolului să ne prindă. Cel Preaînalt o va desface imediat.

Vom găsi multe căi strâmbe, dar asta nu ar trebui să fie un motiv pentru ca noi să nu ne purtăm în conformitate cu porunca Domnului. El va îndrepta ceea ce trebuie reparat, astfel încât să nu pierdem lupta credinței. Chiar dacă diavolul a conceput un plan perfect pentru a ne doborî, nu va reuși. Nu trebuie decât să rămânem neclintiți în credință și, odată cu aceasta, victoria va fi a noastră. Să ne amintim că Dumnezeul nostru nu dormitează și nici nu doarme (Psalmi 121:4).

Satana își poate folosi agenții – oameni care nu sunt fermi în credință și alte șiretlicuri care par că nu ne vor lăsa să mergem mai departe – dar nici măcar o secundă să nu vă gândiți să renunțați sau să credeți că Dumnezeu v-a pus într-o situație dificilă. Cel Preaînalt este întotdeauna Atotputernic, așa că El vede, gândește și acționează suveran în toate lucrurile. Chemarea Lui este lucrarea Sa specială, pentru care, fără îndoială, El nu a greșit chemându-vă.

Ușile sunt pentru apărare, dar dacă sunt încuiate cu zăvoare de fier, Dumnezeul nostru le va rupe în bucăți. Nu există nicio modalitate prin care cineva, un grup de oameni sau chiar o națiune să poată împiedica realizarea voii sfinte. Creatorul va merge înaintea voastră și nici măcar nu veți observa că ușile vi s-au deschis în mod miraculos. Chiar acum, Cel Preaînalt lucrează pentru ca să aveți ceea ce este necesar pentru a asculta de El.

Oamenii luați de mâna Celui Atotputernic reprezintă răspunsul Lui la strigătul omenirii. Dumnezeu a creat tot ce există în univers și a făcut omenirea pentru a trăi în comuniune cu El, dar păcatul lui Adam a vândut-o diavolului. Cu toate acestea, Isus a anulat această tranzacție mincinoasă și, acum, Cel Preaînalt lucrează pentru a mântui pe toți, deoarece nu vrea ca nimeni să piară sau să sufere în flăcările iadului (Ioan 6:39).

Tatăl vă va deschide ușile vouă și fraților voștri în adevărata credință în Isus și vă va face împărați și preoți (Apocalipsa 1.6), pentru a sluji în Numele Său. Fiți atenți la ceea ce înțelegeți în Cuvânt și luați măsuri înțelepte. Mergeți pe calea vie și nouă, pe care doar voi puteți merge și, fără îndoială, cel rău nu va intra pe ea. Bucurați-vă: Dumnezeu vă dorește succesul deplin.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!