Mesajul zilei

11/03/2022 - MOȘTENIREA NOASTRĂ CEA MARE

Aşa vorbeşte Domnul: Câştigurile Egiptului şi negoţul Etiopiei şi ale sabeenilor, oameni de statură înaltă, vor trece la tine şi vor fi ale tale. Popoarele acestea vor merge după tine, vor trece înlănţuite, se vor închina înaintea ta şi-ţi vor zice, rugându-te: ‘Numai la tine Se află Dumnezeu şi nu este alt Dumnezeu afară de El’.

Isaia 45.14

Nimic nu se compară cu ceea ce a făcut Domnul pentru noi în lucrarea mântuirii, cerând moartea Fiului Său în locul nostru. Am fost acolo, am fost răstigniți cu Isus, am murit și am fost îngropați cu Domnul. Când Dumnezeu L-a înviat, am fost și noi înviați și am înviat împreună cu El (Coloseni 2:13). Prin urmare, oricine L-a primit ca Mântuitor, obține iertarea tuturor păcatelor.

Hotărârea Celui Preaînalt garantează că vom fi binecuvântați cu lucrarea celor mai harnici de pe pământ. Gândiți-vă că acest lucru a fost promis cu 700 de ani înainte de nașterea lui Hristos. Deci, astăzi, creștinul nu poate continua în mizerie și suferință. Lucrarea renașterii noastre a fost mai perfectă decât cea a creației. În ea, fiind făcuți din lut, primim suflarea lui Dumnezeu. Pe măsură ce L-am primit pe Isus, am fost renăscuți în El; prin urmare, avem o parte din El în noi.

Egiptenii au putut să facă lucrări minunate, pentru că aveau daruri pe care alții nu le posedau; ori, conform textului biblic, acestea ne sunt date să ne ajute. Adevărul este că cei mântuiți vor deveni lideri de necontestat. Această promisiune este a voastră, pentru ca să v-o cereți și să-i așteptați împlinirea. Așadar, ceea ce faceți va fi bine primit și admirat de toți; astfel, Domnul va fi lăudat cu ceea ce vi se va întâmpla. Este timpul să credeți și să realizați ceea ce El a hotărât pentru viața voastră.

De asemenea, vestiții neguțători etiopieni ni se vor alătura pentru a ne ajuta. Mai este și promisiunea sabeenilor, bărbați de statură înaltă, nobili stimați de toată lumea, care ne vor deveni ajutoare. Credeți în promisiuni ca acestea și revendicați-le pentru ca Cel Atotputernic să le facă adevărate. Căutați la Cel Preaînalt înțelegerea pe care El dorește să v-o dea în acest sens.

Este important ca harul sfânt să lucreze în voi, pentru ca oamenii care îl văd în viața voastră să simtă dorința de a vă alătura și de a vă ajuta să slujiți pe Domnul. Nu sunteți chemați să fiți „trântori” ai credinței. Cine nu se îmbunătățește niciodată, nu este vindecat, nu prosperă și nici nu se sfințește, aducând o mărturie proastă despre ceea ce înseamnă să ai credință în Dumnezeu. Dimpotrivă, voi puteți și trebuie să fiți o binecuvântare pentru toată lumea.

Niciunul dintre acești oameni menționați în versetul amintit, oricât de buni ar fi, nu trebuie să fie un exemplu pentru slujitorii lui Dumnezeu. Cei mântuiți sunt cei care trebuie să-și ia locul în Hristos și să arate că nașterea din nou a fost importantă, pentru a-i ajuta și pe alți frați să dobândească ceea ce le-a dat Cel Preaînalt. Înțelegeți că mărturia voastră îi va influența pe cei care vor veni și vor sta înaintea voastră, trimiși de Domnul.

Aceștia ne vor sluji cu dragoste, căci Tatăl îi va învălui cu legăturile milei Sale și care nu pot fi rupte niciodată. Pentru a deveni biruitor, un creștin trebuie să-și însușească ceea ce îi spune credința în Hristos. Când faceți asta, cei chemați de Cel Preaînalt vor recunoaște că El este cu voi.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!