Mesajul zilei

12/03/2022 - PURTĂRI PLINE DE CREDINȚĂ

Orbul şi-a aruncat haina, a sărit şi a venit la Isus.

Marcu 10.50

După ce l-a ascultat pe Isus, orbul Bartimeu a înțeles că Învățătorul îi va rezolva problemele. Înțelegerea primită din ascultarea Domnului este ceea ce El vrea să realizeze în viața ta. Așa că fii atent la ceea ce vei simți că trebuie să faci pentru a intra în posesia a ceea ce Dumnezeu spune că este al tău. Credința este desăvârșită și îți oferă nu numai puterea de a obține binecuvântarea, ci și modul de a proceda cu înțelepciune și de a-ți asuma ceea ce îți aparține.

Cu Hristos, zilele umilinței se încheie. În cazul lui Bartimeu, era orbirea și mizeria în care trăia; cu toate acestea, era convins că, împreună cu Fiul lui Dumnezeu, putea fi izbăvit de ambele. Din acest motiv, nu nesocoti ceea ce îți spune credința, căci prin ea cei din vechime au dobândit o mărturie bună și au plăcut Domnului. Chiar și astăzi, ne dă îndrumarea potrivită pentru a nu mai fi aceiași oameni, odată ce am primit-o în viața noastră pentru a ne schimba complet.

În ciuda faptului că a fost mustrat, Bartimeu a strigat până i s-a răspuns. Nu da atenție celor care sunt împotriva atitudinii tale de a te încrede în Domnul. Este un fapt că atunci când Cel Preaînalt confirmă că vei scăpa de necaz, dușmanul se folosește de oameni pentru a încerca să-ți interzică să acționezi conform scopului sfânt. Totuși, amintește-ți că credința nu urmează logica, nu produce ceva în mintea ta, ci este încrederea care vine în inima ta prin auzirea Cuvântului lui Dumnezeu (Romani 10:17).

Cine are credință nu se supune nici unei voințe umane și nu tace la mustrarea nimănui, ci procedează așa cum îl învață Biblia și, astfel, își va rezolva problema. Credința trebuie să fie cea mai mare autoritate din viața ta și prin ea îi vei fi pe plac Domnului. Cel Preaînalt Se bucură cu toți cei care nu se tem și Se luptă până va împlini făgăduința Sa. Aceștia vor avea reușită.

Pentru a-și dovedi încrederea în Dumnezeu, Bartimeu și-a aruncat mantia, deoarece credea că nu va mai avea nevoie de ea pentru a arăta că este un om sărac. Din acel moment, s-a cuprins de însuflețire și vedea totul cu ochii unui învingător. Înainte de a-L întâlni pe Isus, nu exista nicio nădejde în viața lui, acceptându-și soarta și primind mila și ajutor din partea celorlați. Așadar, numai cei care sunt vindecați de Hristos pot vedea încercările într-un mod victorios.

Orbul s-a ridicat și s-a dus înaintea Învățătorului. Acest fel de purtare trebuie să avem. Atâta timp cât stăm în locul eșecului, nu vom primi altceva decât pomană. Cu toate acestea, pe măsură ce ne ridicăm și ne întoarcem către Mântuitor, succesul ne este asigurat. Nu există nicio mărturie biblică în care cineva să fi fost dezamăgit de Domnul. Cei care merg la Isus nu se întorc niciodată cu mâinile goale, pentru că Învățătorul nu-i lasă să plece niciodată fără să le dea ceea ce au nevoie.

Ai încredere în chemarea pe care Domnul Isus ți-o adresează inimii pentru că cu siguranță nu vei fi dezamăgit. Oprește-ți suferinta și profită de o viață bună, curată si împlinită. Fără Hristos, nu este decât nesiguranță, dezamăgire și suferință. Cu El, nu vei cere niciodată ajutorul aproapelui, căci, da, te vei împlini.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!