Mesajul zilei

13/03/2022 - NU EXISTĂ ALT DUMNEZEU

Nu vă temeţi şi nu tremuraţi, căci nu ţi-am vestit şi nu ţi-am spus Eu de mult lucrul acesta? Voi Îmi sunteţi martori! Este oare un alt Dumnezeu afară de Mine? Nu este altă Stâncă, nu cunosc alta!

Isaia 44.8

Domnul este singurul Dumnezeu și va fi în veci de veci, astfel încât nu este niciun motiv să ne temem de amenințările dușmanului. Cel Preaînalt a promis că-și va păzi poporul și, chiar dacă vrăjmașul se năpustește împotriva ta cu toată forța de distrugere, nu va putea ajunge la tine. Ziua de mâine aparține Tatălui, iar poruncile Lui vor avea întâietate, pentru că determinările Lui vor avea loc, chiar dacă omenirea gândește altfel.

Nu te frământa, pentru că, în ciuda faptului că este Atotputernic, Dumnezeu te iubește ca și cum ai fi singur în lume. Făgăduințele Lui, consemnate în Scripturi, sunt pentru noi toți, așa că ia în stăpânire pe cele care crezi că sunt ale tale în momentul în care ți se arată; astfel, nici nu va trebui să le ceri. Primind credința în Isus, nu te vei mai ruga pentru binecuvântare.

Fii neînfricat când te duci înaintea Tatăl tău ceresc pentru a-ți lua locul în Hristos. Cei neîncrezători nu Îi plac lui Dumnezeu, ci cei care își asumă sfaturile prin Cuvânt. Domnul Se bucură de bunăstarea copiilor Săi. Așa a fost și cu Avraam, care a crezut în El și a fost socotit cu neprihănire (Iacov 2:23). Și cu tine se va întâmpla la fel. Este frumos să crezi în Cel Atotputernic!

În inima fiecărui om, există sentimentul că Dumnezeu este adevărat și singurul Domn care trebuie respectat și slujit. Chiar și cei mai rătăciți, care nu au auzit niciodată nimic despre Cel Preaînalt, cred în existența unei forțe mai mari, un creator ce are grijă de toate și de toți, dar, pentru că nu-L cunosc cu adevărat, sunt capabili să se închine unui copac sau animal. Când acești oameni învață să se ducă înaintea lui Dumnezeu, sunt complet împliniți.

Ceea ce este în noi și în jurul nostru dovedește existența Creatorului. Dacă Tatăl nu S-ar fi făcut cunoscut și nu ar fi consemnat ce trebuie făcut pentru a ajunge la El, responsabilitatea ar fi fost a Lui. Acesta este unul dintre motivele pentru care copiii Săi sunt învățați să ducă Vestirea cea Bună în lume. Acest privilegiu aparține tuturor, dar sunt unii care cred că sunt alte lucruri mai importante de făcut. Sărmanii de ei!

Cel Preaînalt este singura temelie pe care oamenii pot sta și construi viața. În toată viața mea, nu am găsit om căruia să-i fi părut rău de a fi avut credință în El, spre deosebire de cei rătăciți, care se plâng și varsă lacrimi amare când relatează cât de fericiți au fost cu Învățătorul. Oricine este un împlinitor al Cuvântului nu cunoaște înfrângerea sau suferința. Astfel de oameni sunt întotdeauna pozitivi, hotărâți să câștige și nu schimbă pe Domnul pentru nimic în lume.

Tatăl veșnic ne-a ales ca martori ai Săi. Ceea ce a făcut El pentru noi ne va face să vorbim despre El cu cea mai mare satisfacție. Cu El nu sunt înfrângeri, suferințele sunt vindecate, problemele, rezolvate, și binecuvântările, primite. Nu este nimic mai bun decât să poți găsi odihna Domnului – Evanghelia – și să nu mai fii niciodată atins de forțele întunericului.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!