Mesajul zilei

14/03/2022 - VORBEȘTE DESPRE MINUNI

Dumnezeule, am auzit cu urechile noastre şi părinţii noştri ne-au povestit lucrările pe care le-ai făcut pe vremea lor, în zilele de odinioară.

Psalmi 44.1

Există două moduri de a dobândi cunoaștere duhovnicească: prin ceea ce auzim de la Domnul și prin ceea ce ne spun oamenii. În ambele cazuri, este necesară o implicare a Duhului Sfânt. El este Cel care ne învață toate lucrurile, ne dezvăluie ceea ce s-a spus în Rai și ne călăuzește în tot Adevărul – Cuvântul lui Dumnezeu (Ioan 16:13). Fără slujirea Lui, nu există nicio modalitate de a obține ajutorul sfânt și, atunci, vom merge în întuneric și ne vom împiedica (Ioan 12:35).

Nu are rost să ne rugăm pentru înțelepciune, fiindcă ne este dată atunci când păzim și împlinim legile rânduite de Scripturi. Adepții acestei căi îi vor surprinde pe alții și vor fi recunoscuți drept înțelepți și pricepuți (Deuteronom 4.6). Femeia cu scurgere de sânge, de exemplu, auzind despre Isus, a înțeles că trebuie să atingă haina Lui pentru a fi vindecată și, astfel, a primit binecuvântarea dorită.

Când madianiții distrugeau Israelul, răspunsul la strigătul israeliților a venit prin profetul trimis de Cel Preaînalt pentru a-i face să înțeleagă greșeala lor. Numai Ghedeon a înțeles mesajul și, din acest motiv, a fost ridicat să-și scape compatrioții din acea nenorocire (Judecători 6). Cei care acordă atenție cuvintelor lui Dumnezeu devin neînfricați și sunt capabili să pună puterea Lui în acțiune.

Credința este stăpână pentru cei care o au și îi face stăpâni pe situație. Prin urmare, trebuie urmărită așa cum fac minerii, cu dăruire și muncă asiduă. Oricine nu respectă ceea ce spune ea se amăgește cu discursuri false. Ori, dezvăluirea a ceea ce este scris este Adevărul și cine nu se închină în fața Lui sau nu Îl pune în practică este influențat de vrăjmaș. Nu putem asculta de nimeni decât de Domnul.

Când un slujitor folosit de Cel Preaînalt ne spune calea pe care a urmat-o pentru a avea succes, aflăm faptele doar în teorie. Însă, dacă și punem Scripturile în practică, așa cum a făcut el, credința se va ivi în inimile noastre și vom îndeplini aceleași fapte ca cele ale acelui om sau ca cele ale Domnului Isus Însuși (Ioan 14:12). Când primim credința, vom ști cum să procedăm.

Toate minunile lui Dumnezeu trebuie povestite mereu; în acest fel, omul poate auzi pe Duhul Sfânt. Unul dintre cele mai mari beneficii făcute altora este acela de a vorbi despre faptele Celui Atotputernic pentru binele slujitorilor Săi. Cine răspândește Buna-Vestire va fi răsplătit în veșnicie, pentru că a îndeplinit cea mai importantă sarcină de pe fața Pământului.

Cei care aud cum lucrează Cel Atotputernic își schimbă viața pe vecie, pentru că, atunci când sunt luminați de Cuvânt, cunosc Adevărul. Odată ce un om află voia lui Dumnezeu, nu mai este niciodată la fel. Prin urmare, trebuie să propovăduim Cuvântul Domnului la timp și la ne timp (2 Timotei 4:2).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!