Mesajul zilei

15/03/2022 - NU-L LĂSA PE DUMNEZEU SĂ TE PĂRĂSEASCĂ!

De ce să fii ca un om încremenit, ca un viteaz care nu ne poate ajuta? Şi totuşi Tu eşti în mijlocul nostru, Doamne, şi Numele Tău este chemat peste noi. De aceea nu ne părăsi!

Ieremia 14.9

Împărăția lui Iuda a luat naștere prin răzvrătirea condusă de Ieroboam, când Roboam, fiul lui Solomon, a domnit în Israel. Răzvrătiții au format un regat cu zece din cele douăsprezece triburi și au păstrat numele de Israel. Țara nepotului lui David era limitată la triburile lui Iuda și Beniamin. Ei au fost conduși de unii împărați care aveau teamă de Domnul, dar alții L-au nesocotit, întristând pe Cel Preaînalt.

Soarta a făcut ca acest popor să ajungă în robie în Babilon, pentru că se îndepărtase atât de mult de Dumnezeu, încât și El S-a îndepărtat de el. Necunoașterea dragostei Tatălui ceresc aduce întotdeauna o lecție grea. Dumnezeu nu tolerează ingratitudinea. Este inacceptabil ca cineva, în ciuda faptului că a fost ajutat de El, să nu-I slujească, rămânând în păcat sau în deşertăciunea dorinţelor sale.

Profetul a rugat pe Cel Preaînalt să aibă milă de neamul ales, dar cererea i-a fost refuzată. Fiți atenți la ce fel de viață duceți! Diavolul este în jurul nostru, răcnind ca un leu ce caută pe cineva să înghită (1 Petru 5:8), și reușind să ducă pe mulți în rătăcire. Prin urmare, mustrarea sfântă este ca cei care stau în picioare să lupte pentru a nu cădea (1 Corinteni 10:12).

Cine vrea să păcătuiască și încearcă să-și justifice fapta, va afla într-o bună zi că răbdarea Celui Atotputernic a luat sfârșit. De ce să disprețuiești dragostea lui Dumnezeu și să accepți ura lui Satana? Pe lângă pierzania veșnică, care este mai rea decât îți poți imagina, viața îți va fi una plină de tristețe. Dacă ușile sunt deschise celui rău, tu și familia ta veți avea parte de tot felul de rele.

Unii sunt atât de amăgiți de cel rău încât chiar cred că vor avea un prilej de scăpare în ultimul moment. Când Domnul a spus că Iuda va fi dus în Babilon în robie, profetul Ieremia, care a știut să se apropie de Domnul și să se roage pentru a primi răspuns, a încercat să schimbe sentința, folosindu-se de ceea ce a funcționat în alte cazuri, dar nu a reușit. Atenție! Nu lăsa pe Domnul să te părăsească.

Când Dumnezeu dă o lege, nimic nu Îl întoarce înapoi. Deși Ieremia era slujitorul Său și trăia în prezența Lui, făcând voia Lui, nu a primit răspuns, pentru că poporul lui Iuda mersese prea departe în răzvrătirea sa. Va veni vremea când mulți oameni vor auzi același răspuns de la Domnul, pentru că I-au nesocotit mila și au iubit păcatul. Profită de ocazie chiar acum și mărturisește-ți greșeala pentru a primi iertarea lui Dumnezeu.

Cel mai bine este să lupți și să te străduiești să nu cazi în păcat. De ce să părăsești prezența sfântă și să renunți la sfințenie? Nu există comparație între a trăi în prezența lui Dumnezeu și în afara ei. Cu El, ai totul; departe de El, ai ura Iadului.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!