Mesajul zilei

17/03/2022 - AJUTORUL NE ESTE SCUTUL

Israele, încrede-te în Domnul! El este ajutorul şi scutul lor.

Psalmi 115.9

În ciuda faptului că este infinit mai mare decât Universul creat de El, Domnul Se preocupă de cei care au fost făcuți după chipul și asemănarea Lui – noi toți. Reușita noastră Îl realizează în toate privințele, așa că trebuie să ne bazăm pe ajutorul Lui pentru a avea succes. Când ne asumăm voia Lui, aflăm că este mai bună decât ceea ce gândim sau visăm. Oricine o împlinește nu-i va părea rău niciodată că L-a ascultat.

Ori, dacă Cel Preaînalt ne ajută și ne păzește, nicio amenințare nu ne face să deznădăjduim sau să tremurăm de frică. Acesta este felul de credință pe care Domnul li-l dă copiilor Săi pentru a fi viteji – viteazul este neînfricat – ca leul. În ochii Tatălui, care este desăvârșit și știe să-Și înzestreze slujitorii cu puterea necesară, nu există niciun impediment ca unul dintre ei să fie fricos sau laș în înfruntarea unei probleme.

Nu-ți fie frică să te supui și să îndeplinești misiunea care ți-a fost dată, pentru că atunci când Dumnezeu te trimite la orice întreprindere, El te și pregătește ca să o împlinești. Trebuie doar să te duci și să nu te lași intimidat de amenințările vrăjmașului; la urma urmei, Cel Preaînalt merge înaintea noastră pentru a ne deschide ușile, a distruge lanțurile și a conduce pe podium. Cu El lucrarea este întotdeauna făcută. Așadar, nu te teme, ci doar urmează îndrumarea lui Dumnezeu.

Înțelege că nu ai un dumnezeu fabricat, ci un singur Dumnezeu adevărat, Domn deplin și Atotputernic. El va face singur lucrarea, atâta timp cât ai încredere în El. În Cel Preaînalt, există tot felul de daruri pentru ​​prezent, cât și pentru viitor. Sarcinile de îndeplinit ne-au fost dinainte pregătite și, prin urmare, succesul ne va fi total dacă luptăm cu armele neprihănirii.

Pe lângă faptul că ne ajută, Tatăl îi trimite pe oameni, chiar și pe cei pe care nu îi cunoaștem, să mijlocească pentru noi. Evanghelia pe care o adoptăm este puterea lui Dumnezeu și odihna promisă de El. Lupta noastră este dusă în pace deplină, fără a face uz de niciun efort supraomenesc. Când El ne trimite în luptă, nici măcar un fir de păr din capetele noastre nu se clintește și nimic rău nu ni se întâmplă.

Toți cei care sunt primiți în Împărăția lui Dumnezeu au ajutorul sfânt, precum și cei care sunt ridicați de Domnul pentru a le veni în ajutor prin rugăciune, pentru alinarea sufletului sau orice altă nevoie. Cine împlinește voia Celui Preaînalt va avea parte de îndurarea Sa în propria viață. Doar faptul de a contribui cu o simplă rugăciune este suficient pentru a fi inclus printre cei ce vor fi răsplătiți în Ziua cea mare.

Nu putem să nu ne emoționăm față de bunătatea Domnului care ne-a ales pentru lucrarea Lui. Numai dragostea Sa are puterea de a ne ierta, de a ne uita greșelile și de a ne curăți de păcate. Astfel, putem acționa în Numele Său pentru a-i izbăvi pe cei asupriți și stăpâniți de păcat, așa cum s-a întâmplat și în vechime. A lui Dumnezeu să fie slava!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!