Mesajul zilei

21/03/2022 - CEEA CE TE ZIDEȘTE

Primeşte cu bunăvoinţă cuvintele gurii mele şi cugetele inimii mele, Doamne, Stânca mea şi Izbăvitorul meu!

Psalmi 19.14

Nu lăsa gura să-ți fie folosită pentru a-l ajuta pe diavol în lucrarea sa de distrugere. Dacă faci asta și nu te pocăiești, vei suferi o pierdere pe vecie. Ca martor al Adevărului, nu vorbi niciodată în dezacord cu Cuvântul lui Dumnezeu. O simplă greșeală, într-o declarație sau decizie, te poate compromite iremediabil. Ori, pentru fiecare greșeală, intenționată sau nu, există o pedeapsă.

Ceea ce spunem ne determină stilul de viață. Prin urmare, cei care vorbesc negativ, sau care nu folosesc niciodată cuvântul credinței în fața ispitelor, dau curs liber forțelor malefice să acționeze în viața lor. Când sufletul îi este cuprins de lucrarea vrăjmașului, omul suferă. Dacă credința adevărată nu este folosită pentru a ne dirija viața, vom fi afectați de nenumărate probleme.

Cere Domnului să-ți arate Cuvântul. Isus a spus că ucenicilor le este dat să cunoască tainele Împărăției Cerurilor (Luca 8:10); prin urmare, nu accepta să trăiești în întuneric. Dacă rămâi în el, nu vei fi lumină în lume. Binecuvântările nu vin prin magie sau prin orice alte mijloace, ci numai prin credință. Așa au reușit cei din vechime să fie o mărturie plăcută lui Dumnezeu, pentru că au știut să primească și să folosească credința.

Membrii Casei lui Dumnezeu trebuie să știe că fac parte din Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și bastion al Adevărului, să creadă că toate promisiunile le sunt împlinite și să nu se afle niciodată în dezacord cu Scripturile. Când primesc pe Hristos, nu mai pot da înapoi. Dacă nu se supun poruncilor Domnului, se vor lepăda de împărățirea Domnului asupra vieților lor și, în același timp, vor da libertate dușmanului să-i asuprească.

Când creștinul ocolește Adevărul, imperiul întunericului îl biruiește și îl face să sufere. Însă, dacă spui Adevărul – Cuvântul lui Dumnezeu – vei fi neprihănirea lui Dumnezeu și, astfel, lucrările celui răului vor fi oprite. Cei mântuiți trebuie să fie epistole vii ale Domnului care să fie citite de toți cei care, cunoscând mărturia cea bună, vor învăța că merită să creadă și să slujească Celui Preaînalt.

Cugetă la toate lucrurile și acceptă numai pe cele ce sunt conforme Cuvântului. Cel Atotputernic nu este Dumnezeul confuziei, așa că trebuie să crezi și să faci ceea ce spune El. Dacă simți că ceva vine de la Tatăl, dar ai totuși vreo îndoială, scapă de asta imediat. Domnul nu va înceta niciodată să-Și arate voia în mod clar, pentru că El este desăvârșit în toate lucrările Sale.

Modul drept de a judeca și de a realiza lucrarea este conform Bibliei. Dumnezeu vrea ca fiii Săi să facă asta. Dacă cunoști Cuvântul, Îi vei afla voia; astfel, tot ceea ce ți se dezvăluie va avea un scop veșnic. Oricine crede în Domnul va primi călăuzire prin credința în El.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!