Mesajul zilei

22/03/2022 - FĂGĂDUINȚE PENTRU CEL DREPT ÎN CREDINȚĂ

Domnul îl păzeşte şi-l ţine în viaţă. El este fericit pe pământ şi nu-l laşi la bunul plac al vrăjmaşilor lui.

Psalmi 41.2

Există două feluri de copii ai lui Dumnezeu: cei care Îi plac, numiți în Biblie drepți, și cei nelegiuiți, care nu Îi fac voia. Când cei neprihăniți înțeleg, prin Cuvânt, că un lucru nu este bun, nu îl mai fac niciodată. Cei răi, în schimb, nu acordă atenție Scripturilor, iar atitudinea lor îi face să se confrunte cu tot felul de probleme. Astfel, nu vor putea scăpa de ele.

Alegerea tipului de om ce vrem să fim se face prin propunerile primite. Domnul ne îngăduie să fim ispitiți, dar El Însuși nu ispitește pe nimeni. Cine trăiește în prezența Tatălui nu cade în nicio capcană. Plăcerea celui neprihănit este în a urî răul și a plăcea lui Dumnezeu. Astfel, el este cunoscut pentru modul său de viață, mergând din victorie în victorie. Cei răi, în schimb, sunt plini de dificultăți și nu înțeleg că ar putea fi mai mult decât biruitori.

Oamenii trec mereu prin diverse necazuri. Cei răi nu urmează niciodată Scripturile, așa că nu știu de voia bună a Celui Preaînalt. Trăiesc în disperare, pentru că sunt fără de nădejde. Desigur, ar putea fi tari în credință, dar pentru că nu iubesc pe Cel Preaînalt – primind și păzind poruncile Sale (Ioan 14:21) – ajung la concluzia că nu merită să crezi în El și să-I slujești. Astfel, viața nu le este niciodată cruțată.

Cei neprihăniți nu se lasă cuprinși de frică, iar credința îi face curajoși și ascultători de Domnul. Dacă pare că nu există nicio cale de ieșire dintr-o situație potrivnică, știu că este ceva doar aparent. Chiar dacă vor fi aruncați în cuptorul încălzit de șapte ori mai mult, așa cum s-a întâmplat cu tinerii menționați în Biblie (Daniel 3.19), vor ști că Cel Atotputernic este cu ei și vor ieși din încercare fără ca niciun un fir de păr din capetele lor să se fi clintit.

Promisiunea celor drepți este să fie binecuvântați. În Buna Vestire, există tot felul de promisiuni pentru a satisface nevoia celor care se încred în Domnul. Onoarea lui Dumnezeu Îl va face să împlinească tot ceea ce El a promis. Victoria lui Satana are loc atunci când îi determină pe cei drepți să fie descurajați să umble în credință și să dea înapoi. Totuși, bătălia a fost câștigată de Isus în moartea Sa și, prin urmare, cei drepți nu-și pierd drepturile.

În Țara Făgăduinței – Evanghelia – există tot ce au nevoie cei mântuiți. Cuvântul Domnului este leacul Raiului, așa că trebuie să-ți asumi ceea ce-ți este dezvăluit. Cei răi nu se vor vindeca niciodată. Nu te lăsa influențat de minciunile vrăjmașului, căci dacă o faci, vei fi cuprins de îndoieli, iar forțele răului te vor duce la înfrângere completă. Amintește-ți că cuvintele lui Hristos nu vor trece niciodată (Luca 21:33).

Înveselește-te! Cel Prea Înalt garantează că cei drepți nu vor fi niciodată lăsați la voia dușmanului. Diavolul te poate amenința, dar dacă nu ți-e frică, nu-ți poate face rău. Încrede-te în ceea ce spune Domnul; în felul acesta, amenințarea celui rău nu te va lua prin surprindere. Poziția ta în fața oricărei ispite trebuie să fie aceea a celui care crede în Dumnezeu.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!