Mesajul zilei

23/03/2022 - ÎNCREDEREA MARTEI

Marta a zis lui Isus: „Doamne, dacă ai fi fost aici, n-ar fi murit fratele meu!

Ioan 11.21

Marta a spus Domnului adevărul, căci nici un rău nu se va întâmpla celor care Îl au cu adevărat lângă ei. Însă, trebuie să recunoaștem că nu suntem întotdeauna încrezători, păzind Cuvântul, iar dușmanul profită de aceste neajunsuri pentru a ne ataca. Dacă umblăm în duh, nu îi vom da celui rău prilejul de a ne asupri. Aceasta ar trebui să fie comportarea noastră în orice moment.

Isus a dezlegat vrăjmășia care ne despărțea de Tatăl și acum putem fi mereu în comuniune cu El (Efeseni 2:13-16). Această uniune ne este prilejuită de înțelegerea dată atunci când dăm atenție Cuvântului. Singurul mod în care putem primi darurile sau binecuvântările Domnului este prin credință, și nu prin vedere sau simțire (2 Corinteni 5:7). Când încrederea că un lucru este al tău îți vine în inimă, ia-l în stăpânire imediat.

După ce ai credință și te-ai hotărât, crede că se va întâmpla și atunci ți se va împlini promisiunea făcută. Dacă n-ar fi fost posibil să fim binecuvântați printr-un simplu strigăt către Domnul, El ne-ar fi spus. Nu contează dacă binecuvântarea pare imposibilă, fiincă dacă Dumnezeu a promis-o, El o va împlini.

Lipsa înțelegerii biblice a ceea ce poate realiza credința pentru credincios îi face pe mulți copii ai lui Dumnezeu să nu profite de potențialul lor în Cel Preaînalt. Prin moartea lui Hristos, am fost repuși în legătură cu Tatăl și, din acest motiv, nu putem lăsa să nu se împlinească vreo revelație dată de El. Oricare ar fi chinul sau obstacolul în calea fericirii tale, cere ca răul să iasă din viața ta.

Nu este suficient doar să crezi că Dumnezeu te iubește, ci este necesar să-ți faci partea ta: să rămâi credincios. Dumnezeu nu a mințit când a scris în Biblie că am murit și am fost îngropați cu Hristos, că am înviat împreună cu El și am fost așezați cu El în locurile cerești (Efeseni 2:5,6). Cel Atotputernic se uită la tine pentru a vedea care-ți va fi purtarea. Așadar, fii încrezător în a alunga răul, căci așa slăvești pe Domnul.

Obișnuim să spunem că uneori nu înțelegem motivul unor fapte. Cu toate acestea, Isus a spus că cel ce distruge, ucide și fură vine de la diavol (Ioan 10:10a). Nu trebuie să repetăm ​​cuvintele altora, crezând că justifică anumite rele. Însă, de un lucru putem fi siguri: Dumnezeu Își ține promisiunile. Astfel încât trebuie să crezi că ți-a sosit timpul să îndeplinești ceea ce ai de făcut.

Isus nu întârzie niciodată. Marta I-a spus că, dacă ar fi fost acolo, fratele ei nu ar fi murit. Însă, a vorbi astfel era zadarnic, pentru că fratele era mort. Isus a spus că Lazăr va învia din nou dar, din cauză că Marta nu era în duh, a primit asta ​​ca pe o scuză religioasă. Atunci Învățătorul a poruncit lui Lazăr să iasă din mormânt, și așa a fost. Nu mai găsi scuze, ci pune-te la lucru.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares



Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!