Mesajul zilei

24/03/2022 - CUM TREBUIE SĂ PROCEDEZE ROBII LUI DUMNEZEU

Când au venit la el, le-a zis: „Ştiţi cum m-am purtat cu voi în toată vremea, din ziua dintâi în care am pus piciorul pe pământul Asiei. Am slujit Domnului cu toată smerenia, cu multe lacrimi şi în mijlocul încercărilor pe care mi le ridicau uneltirile iudeilor.

Faptele Apostolilor 20.18,19

Toată lumea ar trebui să știe cum să Îi slujească Domnului. Nu există nimic în Scriptură de care să ne fie rușine sau să fie interpretat greșit, așa cum nici nu avem nimic de ascuns sau rău în noi. Îi slujim lui Dumnezeu în lumină; astfel, ne putem odihni în brațele Lui și să nu ne temem de amenințările dușmanului. Prin moartea lui Isus, cel ce este în Dumnezeu a biruit lumea și amenințările ei.

Pavel a învățat de la Hristos cum ar trebui să se poarte potrivit Evangheliei. El știa că trebuie să fie mai desăvârșit în dragostea lui pentru Domnul decât a fost David în zilele sale ca împărat al Israelului. Și noi trebuie să procedăm la fel în lucrarea sfântă, pentru că nu putem rata nici o ocazie. Copiii Celui Preaînalt nu trebuie să facă niciodată nimic care să-L facă pe Domnul să-I fie rușine că îi are drept fii. Modul drept de a-I sluji este cu demnitate.

Smerenia trebuie să ne pătrundă cu totul, deoarece supunerea față de Dumnezeu nu ne permite să fim altfel. Cel ce se laudă cu un lucru despre care crede că i se cuvine, nu se teme de Cel Preaînalt. De ce oare s-ar lăsa cineva înșelat de minciunile dușmanului dacă este mai înțelept și mai binecuvântat să crezi în Cel Atotputernic? Deși Pavel s-a înălțat în al treilea cer și a auzit lucruri care nu sunt îngăduite omului de rând, nu s-a lăsat umflat de mândrie (2 Corinteni 12:1-4).

Cei care nu sunt trădați sau „înjunghiați” pe la spate nu știu cât de plăcut este să suferi pentru dragostea lui Isus (Luca 6:22,23). Trupul doare și propria noastră voință ne inspiră să răspundem ofenselor, dar dragostea lui Dumnezeu ne face să ne rugăm pentru acești nenorociți, care, cedând ispititorului, merg cu pași grăbiți către distrugerea veșnică. Chiar dacă treci prin cele mai mari greutăți, nu te lăsa păcălit de minciunile vrăjmașului.

Slujim lui Dumnezeu și atunci când ne confruntăm cu ispite, având prilejul de a ne dovedi credincioșia. Ceea ce contează nu este ceea ce îți arată diavolul, ci atitudinea ta față de ofertele lui. Fii statornic în dragostea ta pentru Domnul, căci aceasta contează înaintea Lui (1 Corinteni 15:58). În lume vei găsi oameni trimiși să te îndepărteze de prezența sfântă, dar în Hristos vei birui.

Mai sunt frați fățarnici care ne pândesc, deși i-am învățat Adevărul. Practicile lor ne fac de rușine, dar, din păcate, nu putem preveni prilejurile de păcătuire (Matei 18:7). De fapt, ar trebui să ne rugăm pentru cei care sunt victime sau care cunosc cazuri similare, ca să nu se abată și să se ieie după cei care au ales calea lui Acan, Izabela, Iuda, Anania și Safira.

Tot ceea ce ni se întâmplă este consimțit de Domnul ca parte a învățării noastre și, dacă rămânem tari în credință, vom fi cu deosebire răsplătiți de El la venirea Sa. Cel Preaînalt caută oameni curajoși, care să nu se îndoaie în fața problemelor, să știe să rabde cu hotărâre ingratitudinea și abaterile multora și să nu urmeze exemplul rău.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares.

Rugăciune

Domnul Isus fie binecuvântat!