Mesajul zilei

25/03/2022 - DUMNEZEU ESTE AL TUTUROR

Sau, poate, Dumnezeu este numai Dumnezeul iudeilor? Nu este şi al neamurilor? Da, este şi al neamurilor.

Romani 3.29

Domnul, Creatorul tuturor lucrurilor, Se identifică ca fiind Dumnezeul omenirii, astfel încât să putem crede că El este gata să fie Dumnezeul tuturor oamenilor. Cei care nu știu ce spune El pot fi înșelați de cele mai diverse mesaje transmise de religii, care, pentru că nu se bazează pe Cuvântul Domnului, Îl prezintă ca pe o ființă rea, mânioasă și prefăcută. Dar aceasta nu este descrierea pe care El și-o face despre Sine Însuși.

În afară de Scripturi, nu există altă sursă pentru cunoașterea Creatorului. În ele aflăm adevăratul mesaj despre cine este El și ce poate face El pentru noi. Dacă ceea ce este dat cuiva nu vine de la Domnul, este pură înșelăciune. Toate doctrinele sau teoriile care vin de la om nu au nimic de-a face cu Adevărul și oricine le slujește face un mare rău celor care aud.

Leacul la bolile tale este în ceea ce Dumnezeu te face să cunoști în Cuvânt. Nicio revelație a Adevărului nu este lipsită de putere. Când înțelegi mesajul sfânt, partea Lui se termină și a ta începe. Atunci poți să te adresezi răului și să ceri ieșirea sa. Ceea ce îți vestește Tatăl se va împlini, de crezi și te porți ca un adevărat războinic. Dacă Domnul este un viteaz război, la fel trebuie să fie și copiii Săi.

Cel Preaînalt a făcut ca omul să se răspândească peste tot pământul; deci nu contează unde te-ai născut și nici ce culoare are pielea ta. În Cântarea lui Solomon, capitolul 1, versetul 6, Sulamita explică că era neagră din cauza soarelui (sau din cauza strămoșilor ei). Prin urmare, nu trebuie să acceptăm discriminarea în niciun fel, pentru că originea oamenilor, fie evreiască sau de alt neam, nu face nicio diferență pentru Domnul.

Folosind credința dobândită prin ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu, vei avea pe Cel Atotputernic lucrând în tine și pentru tine în orice moment. Este necesar să înțelegem că, atunci când am fost mântuiți, am fost împăcați cu Domnul. Acum, El este în noi și noi în El, așa că putem să cerem și să avem tot ce ne dorim (Ioan 15:7). La urma urmei, am fost strămutați din Tărâmul înfrângerii în Tărâmul lucrărilor sfinte. Cel Atotputernic stăpânește peste noi și prin noi.

Nu există limite pentru cei care au învățat să își însușească binecuvântările Celui Preaînalt și să realizeze ceva ce nu s-a mai făcut niciodată. Am văzut asta cu Iosua, când soarele a apus și dușmanii lui s-au ascuns. Atunci s-a rugat Domnului, care i-a dat credința de a opri Soarele și Luna (de fapt, întregul Sistem Solar). Astfel, ziua a fost prelungită și el a putut să-i nimicească pe toți (Iosua 10:12, 13). Credința te va face să știi de ce ești în stare.

Tatăl ceresc este fericit când Îi dăm ocazia să lucreze în numele nostru. El vrea să alunge din viețile noastre tot ceea ce stă în calea păcii și liniștii noastre. Nu există altă opțiune: ori căutăm pe Creator și câștigăm, ori suferim stricăciunea adusă de diavol. Copiii lui Dumnezeu l-au biruit pe cel rău (1 Ioan 2:14). Nu uita că Domnul este Dumnezeul tău.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!