Mesajul zilei

26/03/2022 - NU LĂSA SĂ-ȚI LIPSEASCĂ VREUN LUCRU!

Isus S-a uitat ţintă la el, l-a iubit şi i-a zis: „Îţi lipseşte un lucru; du-te de vinde tot ce ai, dă la săraci, şi vei avea o comoară în cer. Apoi vino, ia-ţi crucea şi urmează-Mă.”

Marcu 10.21

Tânărul bogat a primit tot ceea ce un om poate primi de la Domnul: dragostea Lui. Cu toate acestea, analizând următoarele fapte, se pare că nu a știut să profite și să-și schimbe complet viața. Tânărul nu a înțeles că, dacă ține seama de cuvintele Învățătorului și Îi împlinește porunca, nu-i va lipsi niciodată nimic (Luca 22:35). Sunt mulți indivizi care iau decizii proaste pentru că sunt amăgiți de minciunile vrăjmașului, căzând în deșărtăciunea bogățiilor.

Așa cum David s-a rugat în Psalmul 139:23, tot la fel ar trebui și noi să cerem Dumnezeului desăvârșit să ne cerceteze și să ne cunoască inimile. Într-adevăr, dacă Domnul va face aceasta, El va găsi multe lucruri care nu ar trebui să fie în noi și astfel ne-ar putea scăpa de toate. La fel ca psalmistul, ar trebui să strigăm la Domnul să ne încerce inimile. Acum a venit vremea să primim de la Dumnezeu ceea ce este necesar pentru a depăși momentele grele ale călătoriei noastre.

Nu am avea probleme dacă am asculta de Sfânta Scriptură; însă, pentru că nu am fost învățați niciodată să căutăm răspunsul la dificultățile noastre în Cartea Sfântă, ci în rugăciune, am fost copleșiți de rele. Drept urmare, viața ne-a fost una de lupte nesfârșite și rătăciri pe căi greșite și întortocheate. Dacă nu ne convertim, vom pieri împreună cu cei necredincioși (Luca 13:2,3).

Este mult mai bine să facem pe Domnul Isus Păstorul nostru, căci atunci nimic nu ne va lipsi (Psalmi 23:1). Însă, de te confrunți cu vreun neajuns în vreun domeniu al vieții, Domnul nu a fost Păstorul tău și cu siguranță nu din vina Lui. Când omul se înclină în fața Cărții Sfinte, greșelile sunt îndreptate și problemele, rezolvate. Voia lui Dumnezeu pentru fiecare dintre copiii Săi este să fie biruitor în toate.

Tânărul acesta bogat a fost zelos în a păzi poruncile, cu excepția celor care erau împotriva dorințelor lui. Asta a fost problema multor oameni. Atâta timp cât voia Tatălui nu este diferită de a lor, aceștia sunt ascultători și devotați Lui; însă, când dorințele le sunt altele decât poruncile sfinte, întorc spatele Celui pe care nu ar trebui să-L nesocotească niciodată, căci fără El sunt stăpâniți de duhul neliniștii.

Tânărul a pierdut răsplata Domnului, care este mai mare decât orice avere în lume (Evrei 11:26). El nu a înțeles că o mare bogăție ne așteaptă în veșnicie – infinit mai mare decât cea a celor mai bogați de pe pământ. Suferința în Isus trebuie să fie preferată comorilor oamenilor.

Învățăturile lui Hristos sunt desăvârșite, fiind diferite în toate privințele de cele ale omului. Acest tânăr a învățat de pe buzele Învățătorului că nu-L poate urma decât dacă renunță la bunurile sale. La fel, dacă nu te supui și tu azi poruncilor Celui Atotputernic, nu vei putea niciodată să-L urmezi. Dumnezeu îți vrea fericirea veșnică.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi