Mesajul zilei

28/03/2022 - DOMNUL NE ESTE NĂDEJDEA

Sufletul nostru nădăjduieşte în Domnul; El este Ajutorul şi Scutul nostru.

Psalmi 33.20

Este de necrezut, dar găsim oameni care spun că au credință în Isus, dar se luptă să fie primii în toate și, făcând asta, se pierd cu totul. Acesta a fost păcatul lui Acan după ce a luat Ierihonul (Iosua 7:21). Chiar și văzând marea lucrare a Domnului, a fost amăgit de demonul lăcomiei și a ascuns ceva de valoare. Apoi, drept răsplată pentru fapta lui rea, a fost ucis. Să nu poftești este porunca lui Dumnezeu către poporul Său.

Sufletul creștinului trebuie să fie pregătit să refuze orice ajutor care nu vine de la Domnul; în caz contrar, va avea parte de o pedeapsă severă. Cel Preaînalt pregătise și trimisese un profet pentru o lucrare specială la Betel. În vremea aceea, împăratul celor zece seminții era Ieroboam, un om violent și idolatru. Omul lui Dumnezeu a făcut totul așa cum i s-a spus și a avut succes, dar a crezut minciuna proorocului bătrân și a plătit cu viața pentru trădarea sa (1 Împăraților 13:26).

Deși situația este grea și, aparent, nu există ieșire, nu te lăsa. Cei răi au aceeași atitudine ca și Saul când avea necazuri cu filistenii. Profetul Samuel hotărâse un termen limită, dar a întârziat după cele șapte zile. În disperarea sa, împăratul nu a mai vrut să mai aștepte și a cerut arderea de tot (1 Samuel 13:8,9). Dacă ar fi avut încredere în Domnul, Saul ar fi așteptat. În deciziile tale, dovedește dacă ai sau nu încredere în Dumnezeu.

Poate că Cel Preaînalt nu lucrează în viața ta din două motive: lipsa credinței sau poate nu a sosit momentul potrivit ca El să pună capăt situației (Matei 17.20; Fapte 1.7). Dacă este vorba de primul motiv, cereți îndrumarea Lui, prin Cuvânt, pentru a rezolva problema, iar credința voastră va crește. Dacă Domnul nu a hotărât să acționeze, nu faceți nimic, ci doar așteptați. Întoarcerea lui Hristos va avea loc numai prin hotărârea unică și exclusivă a Tatălui. De noi depinde să perseverăm pentru a nu-I displace.

Având încredere deplină în Cuvânt, poți ajunge la măsura exactă a credinței pentru ca Cel Preaînalt să lucreze (Romani 10:17). Oricine ascultă pe Domnul va îndeplini condițiile pentru a-și satisface nevoia. Nu are rost să ceri tuturor rugăciuni, pentru că uneori chiar lipsește hotărârea de a asculta de Dumnezeu, așa cum s-a întâmplat cu tatăl băiatului epileptic din Marcu 9.14-27.

Dacă nu este o lipsă de credință, așteaptă pe Cel Preaînalt, căci El va acționa la momentul potrivit (Iov 7,6). Dar, luați bine aminte: lucrurile revelate în Biblie ne aparțin dinainte, iar pe cele tăinuite numai Tatăl știe când le va împlini. Vindecarea, iertarea și alte binecuvântări necesare pentru a trăi vrednic ne-au fost date de bunul Dumnezeu (2 Petru 1:3). Așa că nu crede faptul că vindecarea nu-ți este adusă din pricina Lui.

Domnul este Ajutorul tău. De ce mai ai nevoie? Fiindu-ți scut, El nu va lăsa niciunul dintre vrăjmași să te atingă (Psalmi 91:10). Nu negocia cu diavolul, căci nici un rău nu poate veni în casa ta. Însă, dacă taci, nu stai de veghe și nu ai grijă de ceea ce este al tău, te va asupri și vei putea spune că nu înțelegi credincioșia lui Dumnezeu.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!