Mesajul zilei

29/03/2022 - PORUNCĂ DE TEMUT

Nu vă atingeţi de unşii Mei”, a zis El, „şi nu faceţi rău prorocilor Mei!

Psalmi 105.15

Cei mântuiți sunt speciali pentru Dumnezeu, pentru că au fost unși să facă lucrarea sfântă pe fața pământului, fără a ține cont de diviziunile politice dintre popoare. Lor li s-a poruncit să meargă peste tot în lume pentru a duce Vestirea cea Bună așteptată de omenire. Pentru aceasta, Domnul merge înaintea poporului Său, asigurându-i protecția necesară. Cei care se opun mesajului pierd ocazia de a fi izbăviți de pedeapsa veșnică.

Religiile sunt marele obstacol pentru ca unșii Celui Preaînalt să aibă succes, deoarece își domină supușii cu o mână de fier. Nimic din toate acestea nu au loc întâmplător, căci sunt parte a strategiei vrăjmașului de a nu-i pierde pe cei pe care i-a stăpânit de secole. Totuși, întregul pământ va fi umplut de slava lui Dumnezeu, iar lucrările Domnului, care au început cu Isus, vor ajunge peste tot în lume.

Picioarele slujitorilor Evangheliei sunt frumoase (Romani 10:15), căci aceștia sunt pregătiți să calce cu ele toată puterea vrăjmașului și să dea cu ea de pământ. Biserica lui Hristos este puternică în îndeplinirea poruncilor Sale. Deși diavolul încearcă să-i oprească progresul, nu va reuși. Slujitorii lui Dumnezeu vestesc Adevărul îmbrăcați în Duhul Sfânt, având autoritatea de a deschide sau închide Cerurile și de a arăta slava Tatălui.

Porunca lui Dumnezeu este ca proorocii Săi să nu fie atinși de nicio răutate, pentru că El Însuși le va întări determinările. Acești oameni sunt trimiși ca reprezentanți ai Celui Atotputernic și împuterniciți să îndeplinească această misiune cu demnitate. Ei trebuie să fie ca războinicii care, după îndrumarea lui David, nu au pierdut nicio bătălie. Sub porunca lui Isus, vom face mult mai mult.

Acești „ostași” nu au fost trimiși să ucidă, ci să dea viață. Armele lor nu sunt trupești, ci puternice în Dumnezeu pentru dărâmarea cetăților (2 Corinteni 10:4) și nimicesc orice nesupunere față de cunoașterea sfântă. Rămânerea lor într-un loc este ca o judecată pentru cei care îi ascultă. Cei răi care li se supun vor fi răscumpărați, dar oricine nu se încrede în voia Tatălui își primește condamnarea.

Făgăduința Domnului către Avraam că va binecuvânta pe oricine a binecuvântat și va blestema pe oricine a blestemat este în vigoare pentru toți cei care, auzind glasul lui Dumnezeu, se convertesc pentru a-I împlini scopul. Slujitorii de azi ai lui Dumnezeu nu se deosebesc cu nimic de cei care au trăit în Babilon, țara în care Domnul a închis gurile leilor și a stins para focului. Dumnezeu este puternic pentru a-i păzi pe ai Săi.

Niciun fiu al Celui Preaînalt nu trebuie să se teamă de amenințări, căci dacă Dumnezeu nu va îngădui, nu i se va clinti nici un fir de păr în cap. Noi suntem oamenii pe care Tatăl i-a uns și i-a trimis să schimbe lumea. El Însuși face lucrarea, atâta timp cât Îl lăsăm să lucreze prin noi. Lucruri mari îi așteaptă pe credincioșii Săi.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!