Mesajul zilei

30/03/2022 - SMERENIA ADUCE PACE

Abia a adormit cu părinţii lui şi a fost îngropat în cetatea lui David. Şi, în locul lui, a domnit fiul său Asa. Pe vremea lui, ţara a avut odihnă zece ani.

2 Cronici 14.1

Abia ar fi putut fi un mare rege în Iuda, dar a căzut în greșelile făcute de tatăl său, Roboam. În consecință, nu a domnit decât trei ani. Nu era deloc un conducător rău. Odată, cu 400.000 de oameni, l-a înfruntat pe Ieroboam, care se răzvrătise, ridicându-se împotriva lui cu 800.000 de soldați. Cu toate acestea, Abia a fost de neînduplecat și, văzând pe Ieroboam ce-l înconjura din toate părțile, a strigat la Dumnezeu, care l-a scăpat (2 Cronici 13).

Asa, fiul său, a domnit în locul lui și a căutat să urmeze exemplul lui David, strămoșul său, luându-se după el. Asta ar trebui să slujească drept mărturie pentru toți creștinii, pentru că trebuie să urmăm pe Isus, Exemplul nostru. El a reușit să-și curețe țara de vrăjitorie, de care era plin Ierusalimul, și în restul țării încă din ultimele zile ale lui Solomon. Astfel, a fost pe placul Celui Preaînalt, care i-a dat zece ani de pace.

Fiul lui Abia a înțeles nevoia de a conduce în locul tatălui său și de a nu continua să practice aceleași lucruri pe care le făcuse el. Aceasta ar trebui să fie și comportarea noastră, pentru că nu ne putem lăsa purtați de dorul de casă sau de felul în care se poartă altcineva. Într-o zi, vom da socoteală lui Dumnezeu pentru ceea ce am făcut sau nu. Dacă am fost neglijenți sau răi în a ne ocupa de treburile Domnului, cu siguranță vom fi pedepsiți.

Responsabilitatea este personală. Oricine este pus în slujire trebuie să înțeleagă că, într-o zi, va răspunde pentru faptele sale. Trebuie să privim la Hristos, să vedem cum a făcut El și, prin călăuzirea Tatălui în Cuvânt, să luăm hotărâri. Asa a poruncit distrugerea locurilor unde domnea idolatria și vrăjitoria, și a poruncit poporului său să caute pe Cel Preaînalt și poruncile Lui. Rezultatul s-a arătat curând peste tot.

Când conducătorul își îndeplinește misiunea cu frică de Dumnezeu, Domnul lucrează prin el și pentru el. Nu există altă cale, căci Cuvântul o promite. Oricine se căsătorește, de exemplu, trebuie să ia exemplul bun al părinților, dacă aceștia au slujit cu adevărat pe Cel Atotputernic, dar trebuie să acționeze pe baza Cărții Sfinte. Suntem continuatori ai lucrării sfinte, și nu ai strămoșilor noștri. Dacă aceștia au reușit, slavă lui Dumnezeu; însă, noi nu trebuie să greșim.

Țara condusă de Asa s-a aflat în pace vreme de zece ani, dar ar fi putut fi mai mult. Împăratul a făcut o greșeală, lăsând frica să i se strecoare în inimă. El a propus ca, atâta timp cât va fi pace, să se pregătească de război. Curând, el și oamenii săi au văzut că a apărut o mare amenințare, iar asta nu a confirmat că avea dreptate, ci că a greșit. Dacă s-ar fi încrezut în Domnul, adversarul nu l-ar fi luat în vedere. Cel Preaînalt îi face pe dușmanii slujitorilor Săi să stea în pace cu ei.

Pregătește-te să domnești; la urma urmei, Cuvântul spune asta tuturor celor care L-au primit pe Isus drept Domn și Mântuitor. Nu trebuie să ne facem griji pentru ziua de mâine, pentru că Dumnezeu știe să aibă grijă de cei care sunt ai Săi. Fii atent la ce se întâmplă în casa ta și mergi înaintea Tatălui pentru a-I spune problemele, a găsi rezolvarea lor și pune capăt lucrărilor malefice.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!