Mesajul zilei

31/03/2022 - FAPTELE MINUNATE ALE LUI DUMNEZEU

Domnul făcuse să se audă în tabăra sirienilor un vuiet de care şi un vuiet de cai, vuietul unei mari oştiri, şi îşi ziseseră unul către altul: „Împăratul lui Israel a tocmit împotriva noastră pe împăraţii hitiţilor şi pe împăraţii egiptenilor ca să vină să lupte împotriva noastră.”

2 Împăraților 7.6

Faptele lui Dumnezeu nu pot fi comparate cu cele ale omului, pentru că sunt mai mari, mai bune și desăvârșite. Cel Preaînalt cunoaște toate lucrurile și știe ce este necesar pentru ca oamenii să se elibereze de asupriri. El ne dorește realizarea noastră deplină și, pentru asta, ne arată calea de ieșire din toate problemele. Trebuie doar să ai încredere în Cuvântul Său.

Nelegiuirile împăratului Israelului a făcut ca Ierusalimul să fie asediat și să rămână fără hrană pentru populație. Același lucru se întâmplă și cu cel care este prizonier în el însuși, căci nelegiuirea lui îl face pe dușman să-l constrângă. Cei care se încred în Domnul nu au nevoie să se plângă, pentru că găsesc în Cuvântul lui Dumnezeu răspunsul la orice adversitate. Pe de altă parte, cei care nesocotesc sfaturile sfinte se află mereu în dificultăți.

Împăratul s-a trezit din situația tragică a națiunii abia după ce două femei au făcut un pact diabolic. Din păcate, mulți oameni se trezesc la adevăr doar atunci când nu mai există soluție; apoi, în loc să caute ajutor la Dumnezeul cel bun și milostiv, ei se adresează unei surse greșite. Ori, diavolul nu va face niciodată binele, pentru că vine doar să fure, să omoare și să distrugă, așa cum a spus Isus (Ioan 10:10a).

Ahab l-a învinuit pe prooroc, și nu pe el însuși, care era cu adevărat vinovat. La oameni, acest lucru este normal. Dacă ceva nu merge bine în casă, vinovatul tace și, atunci când este posibil, dă vina pe cei nevinovați. Cel mai rău lucru este că mulți nu conștientizează că nu are rost să ascundă greșeala, pentru că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală. Cei demascați în această viață sunt norocoși, deoarece încă se pot pocăi.

După cum Elisei a proorocit, așa s-a și întâmplat. Fii atent la cine este folosit de Dumnezeu, deoarece prorocirea poate apărea în timpul mesajului, într-o conversație informală sau chiar în mod direct. Orice vorbește cineva prin Duhul Sfânt se va întâmpla, deși oamenii nu vor să recunoască acest lucru. Întrucât Cel Preaînalt este Izvorul cunoașterii, nu va exista niciodată greșeală.

Patru leproși au fost folosiți pentru a aduce vestirea cea bună a împăratului (2 Împăraților 7:8-11), care era mai murdar la suflet decât ei. Ia seama, nu putem judeca pe nimeni, mai ales pe cei suferinzi. A crede că motivul pentru care cineva a contractat o boală incurabilă este acela al păcatului poate fi o mare greșeală. Rezolvarea oricărui rău este una singură: să asculți de cuvintele care vin de la Tatăl.

Răspunsul corect a ieşit din gura omului lui Dumnezeu. Prin urmare, trăiește întotdeauna în comuniune cu El. Nu există nicio posibilitate ca ceea ce a spus Domnul să fie greșit sau amânat. Când El acționează, nimeni nu-L poate opri (Isaia 43:13). Nu este bine să vrei să fii prooroc, dar, dacă Cel Preaînalt vrea să te folosească, nu I te opune; la urma urmei, Cel Atotputernic știe să-Și facă lucrarea.

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!