Mesajul zilei

01/04/2022 - DE CE DUMNEZEU LUCREAZĂ AȘA?

Să iei sticluţa cu untdelemn, să-l torni pe capul lui şi să zici: ‘Aşa zice Domnul: «Te ung împărat al lui Israel!»’ Apoi să deschizi uşa şi să fugi fără să te opreşti.”

2 Împăraților 9.3

Sfaturile amintite în acest verset au fost corecte, dar de ce au fost date nu știm cu siguranță. Adevărul este că Domnul nu a încetat niciodată să poruncească lucrarea Lui. Evenimentele triste din viața noastră sunt cauzate de neascultarea poruncilor Sale. Dacă le-am îndeplini, am ajunge să dobândim cunoașterea imposibil de atins în alt mod. Când ne dăruim slujirii casei Sale, descoperim că nu doar acționăm în cel mai bun mod, ci și că am fost îndrumați și păziți de Cel Preaînalt.

Îndrumarea dată ucenicului proorocului a fost să ia vasul cu ulei și să-i toarne conținutul peste capul lui Iehu. Dumnezeu știe de ce a ales anumiți oameni pentru a-I îndeplini planurile. Aproape toți cei care au fost folosiți de El au spus că nu au căutat o asemenea responsabilitate. La fel ca Saul, unii chiar s-au ascuns; alții au fost reticenți și doar nu au abandonat barca pentru că numai Isus are cuvintele vieții veșnice (Iov 6,68).

El urma să transmită vestea, să-l ungă pe Iehu – și nu pe ceilalți căpitani – și să fugă, pentru că probabil toată lumea dorea să ocupe o astfel de poziție. Trebuie să fim mereu atenți la hotărârile Celui Preaînalt, pentru că, în unele ocazii, El ne poate da misiuni, ca aceasta, în care doar cei chemați pot auzi solia. Uneori, alesul este singurul care știe despre alegerea lui.

Chiar fiind trimis de Dumnezeu, ucenicul a trebuit să deschidă ușa și să fugă. Nu fi surprins de o astfel de poruncă. Astăzi, suntem adesea trimiși să facem același lucru, dar omul care ar primi mesajul habar nu are ce va auzi. Cel care vorbește prea mult nu poate fi folosit de Domnul, căci probabil că nu va face exact ceea ce i s-a poruncit. În cazul lui Iehu, dacă alții ar fi aflat de planul sfânt pentru el, l-ar fi putut împiedica să preia conducerea țării.

Ucenicul trebuia să facă totul pentru a lăsa ca ungerea să termine lucrarea de la sine. Dacă slujitorul întârzie în îndeplinirea datoriei sale, ego-ul său poate vorbi mai tare și să facă ceea ce nu i s-a poruncit sau ceea ce nu este voia sfântă. Când omul își urmează propriile intenții, aproape întotdeauna vorbește prea mult și, prin urmare, într-un fel sau altul, tinde să nesocotească poruncile lui Dumnezeu. Tâlcuirea trebuie să vină de la Domnul.

Pur și simplu, dă mesajul așa cum ți-a fost pus în inimă, fără a adăuga nimic. Nu crede și nu te gândi la ceea ce ți s-a spus, ci doar păzește porunca. Nu este nevoie să încerci să ajuți pe cineva să înțeleagă de ce Dumnezeu a spus ceva sau te-a instruit să faci un anumit lucru. Cel Preaînalt știe cum să conducă lucrarea. Dacă El nu ți-a cerut să faci altceva decât să transmiți mesajul, continuă cu indicațiile anterioare.

Un alt fapt important este să respecți fiecare cuvânt dat de Domnul prin tine. Toate trebuie să se împlinească, căci El împlinește ceea ce vestește El, și nu ceea ce scornește sau vorbește robul Său. Dumnezeu îți va satisface toate nevoile în Hristos Isus. Așa că pregătește-te să fii folosit chiar și într-un mod straniu.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!