Mesajul zilei

02/04/2022 - CÂND DUMNEZEU NE BUCURĂ

În ziua aceea s-au adus multe jertfe şi a fost mare bucurie, căci Dumnezeu dăduse poporului o mare pricină de bucurie. Se bucurau şi femeile şi copiii, şi strigătele de bucurie ale Ierusalimului se auzeau până departe.

Neemia 12.43

Bucuria este un ingredient de mare importanță pentru noi, poporul lui Dumnezeu. Cu ea, putem sluji Celui Preaînalt, dar fără ea, ceea ce credem că este o închinare la Dumnezeu nu este decât ceva fără valoare duhovnicească. Copiii Domnului trebuie să se străduiască să-I placă Lui, iar asta se poate face numai cu mulțumirea sufletească pe care El le-o dăruiește. Caută acea satisfacție în viață și vei avea parte de puterea Lui.

Israeliții puteau aduce multe jertfe dar, cu toate acestea, fără prezența Celui Preaînalt, nimic special nu se întâmpla în ceremoniile lor. Mulți creștini merg la biserică, dar parcă nu toată inima. Se roagă, dar nu au răspuns; își fac un scop, dar nu se întâmplă nimic; cer rugăciunea celor mai credincioși slujitori, dar nu le obțin atenția. Există un răspuns sfânt pentru a explica de ce Domnul nu lucrează.

Când lucrarea este determinată de Dumnezeu, toate condițiile sunt îndeplinite și atunci bucuria vine ca un semn al aprobării divine. Este necesar să luați în seamă planurile personale, să nu acordați mai multă atenție prietenilor, familiei și altor persoane, indiferent dacă sunt sau nu de la biserică. Cine face ceea ce poruncește Tatăl este cu siguranță auzit, dar cine nu face eforturi să fie în comuniune cu El, nu știe cât de mult pierde. Acesta trebuie să fie scopul vieții noastre.

Isus a spus că bucuria Sa Îi anunță venirea. Acest lucru se poate întâmpla întotdeauna, atâta timp cât respectăm poruncile Lui, care, de altfel, nu sunt împovărătoare. Sarcina Lui este ușoară și jugul Lui este bun (Matei 11:30). Oricine se lasă învățat de Cel Preaînalt descoperă că este ușor să-I slujească din toată inima, căci El Însuși îl ajută. Dumnezeu îi iubește pe cei care Îl iubesc (Proverbe 8:17).

Când Domnul ne bucură, nimeni nu ne poate împiedica să-I primim binecuvântarea promisă. Mulțumirea care Îi însoțește prezența este ca și cum ai deschide ușa către hambarul Tatălui. Odată ajuns în hambarului ceresc, poți lua orice ai nevoie. Nu există piedici pentru omul care trăiește cu această satisfacție, pentru că reușește să treacă de ele. Chiar acum, începe-ți rugăciunea.

Bucuria lui Dumnezeu îi molipsește pe toți. Prin ea, vrăjmășiile sunt uitate, problemele, rezolvate, și credința, întărită în El. Unul dintre semnele că propovăduitorul a fost folosit de Domnul este manifestarea bucuriei în cei care l-au ascultat. Oamenii care o primesc nu cunosc niciodată înfrângerea, pentru că sunt primeniți și hotărâți să câștige.

În ziua aceea, bucuria Ierusalimului s-a auzit de departe. Același lucru ar trebui să se întâmple în ziua în care îți vine rândul. Când Domnul te vizitează, nu-ți reprima mulțumirea, ci continuă să te bucuri în prezența Lui. Fie ca prietenii tăi, familia și ceilalți din jur să vadă schimbarea în viața ta datorită prezenței Dumnezeului celui Atotputernic.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!