Mesajul zilei

04/04/2022 - CONVERTIREA DREAPTĂ

Vei fi aşezat iarăşi la locul tău dacă te vei întoarce la Cel Atotputernic, dacă depărtezi fărădelegea din cortul tău.

Iov 22.23

Convertirea îl face pe cel pocăit să înceapă o călătorie de succes. Prin ea, va fi foarte aproape de Mântuitor. Condițiile pentru ca să fie îndeplinită sunt simple, dar trebuie să fie în conformitate cu cerințele biblice. Aceasta începe prin voia Domnului și întregul său proces are nevoie de îndrumarea Sa. Nicio doctrină religioasă sau putere umană nu-l va ajuta pe cel interesat să o realizeze.

Pentru a ne converti sunt trei faze distincte de urmat: pocăința, botezul în apă și Duhul Sfânt. Încă de la începutul procesului de convertire, omul începe să simtă prezența lui Dumnezeu și apoi, pentru a-l finaliza, trebuie să treacă prin botezul în apă și Duhul Sfânt, ca să se acopere cu puterea necesară ce va duce la îndeplinire lucrării. Prin Duhul Domnului am fost pecetluiți ca robi ai Celui Preaînalt (Efeseni 4:30).

Toate aceste etape sunt sub îndrumarea lui Dumnezeu și nu pot fi confundate cu apartenența cuiva la vreo religie sau vreun guru „luminat”, ci cu Cel Atotputernic. Procentul de reușită este de 100%, pentru că, fiind lucrarea Domnului, nicio etapă nu poate da greș, atâta timp cât sunt respectate îndrumările Cuvântului. Dacă individul folosește minciuna sau „uită” de a mărturisi un păcat, convertirea lui este oprită.

Odată convertit în Hristos, urmează construirea vieții credinciosului în Împărăția Cerurilor. Atât îngerii, cât și demonii știu că acesta aparține Celui Atotputernic și este primit de Dumnezeu pentru a fi trimisul și slujitorul lui Hristos în Noul Testament. Este evident că el trebuie să se supună autorităților numite de Domnul în lucrarea Sa. Cu toate acestea, în aria sa de activitate, devine preot și împărat pentru Cel Preaînalt, ceea ce înseamnă împlinirea lui în El.

După ce L-am primit cu adevărat pe Hristos, este necesar să scoatem nelegiuirea din cortul nostru. Păcatele au fost uitate, dar dorința de lucruri greșite va persista. Aceasta este o problemă serioasă, pentru că, într-un moment de ezitare, omul fiind influențat de un defect poate lua decizii în afara scopului Tatălui. Este necesar să renunți la ceea ce ai pentru a fi un vas curat în mâinile Domnului și atunci îți va fi dată o binecuvântare pentru a primi o apostolie.

În sfârșit, vine prosperitatea, care nu este doar o acumulare de bunuri materiale, ci și de virtuți sfinte, esențiale pentru o viață plină de realizări. Numai după ce a trecut prin toate aceste faze, în care ego-ul – dorința de sine – și alte pofte ale cărnii sunt depășite, individul poate fi folosit de Cel Atotputernic pentru realizarea voii Sale sfinte, desăvârșite și plăcute (Romani 12.2).

Pentru omul care a fost convertit conform Scripturilor, Domnul va fi izvorul de bogăție. Cei mântuiți pot găsi monede de aur în gura peștilor sau într-un loc pregătit dinainte cu ai lor, dar și pot avea posibilitatea de a striga după ajutor la 12 legiuni de îngeri și să primească răspuns. Caută să primești de la Dumnezeu convertirea ta desăvârșită.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!