Mesajul zilei

06/04/2022 - NU FI NICIODATĂ NEPĂSĂTOR!

 Acum, fiilor, nu mai staţi nepăsători, căci voi aţi fost aleşi de Domnul ca să staţi în slujbă înaintea Lui, să fiţi slujitorii Lui şi să-I aduceţi tămâie.

2 Cronici 29.11

Creștinii trebuie să-și dea toată silința în ceea ce sunt chemați să facă, pentru că de vor dovedi nepăsare vor avea parte de rău. Oricine disprețuiește darul lui Dumnezeu este, fără îndoială, disprețuit de El. Cum este oare inima Domnului când arată unuia dintre copiii Săi voia Sa și îi dă uneltele necesare pentru a avea succes, dar îl vede neținând cont de planul Său și făcând ceea ce crede el că este mai bine?

Instrucțiunile Cuvântului trebuie primite și păzite ca porunci. Cei înțelepți vor face din ele obiectul rugăciunilor lor. Deși revelațiile par imposibil de dobândit, slujitorul credincios trebuie să lupte pentru ca acestea să se adeverească. Cei nepăsători vor vedea că atitudinea lor nu a fost bună, dar mulți își vor da seama prea târziu.

Biblia oferă un indiciu despre cum ar trebui să facem lucrarea, spunând că David știa să cânte (1 Samuel 16:18). Avem îndatorirea de a ne pregăti să slujim lui Dumnezeu cât mai bine, amintindu-ne că asta vine de la El. Să știi că cine cere, primește, cine caută, găsește, și celui ce bate, ușa i se deschide (Luca 11:10). Crede și vei fi ajutat de Cel Preaînalt, căci El Își ține întotdeauna promisiunile.

Oamenii care nu-și îndeplinesc misiunea, așa cum spun Scripturile, trebuie să se pregătească, pentru că blestemele descrise în Cartea Sfântă vor veni și îi vor ajunge (Deuteronom 28:15). Fără îndoială, mulți au suferit în zadar. Prilejurile apar, iar unii vor să profite, dar vor fi respinși.

Cei sârguincioși, pe de altă parte, fac pe Domnul să se bucure de ei și să-i înalțe, așa că binecuvântările le sunt date (Deuteronom 28:1,2). A avea sau nu reușită în viață este o chestiune de ascultare. Avem doar acest timp pentru a ne bucura de binecuvântările Tatălui și pentru a-L onora; așa că trebuie să ne străduim și să căutăm ajutorul Celui Atotputernic pentru a face acest lucru. Modul de a trăi arată cine suntem.

Nimeni nu va face rău celui ce face bine (1 Petru 3:13). Este suficient ca un creștin să se străduiască câtuși de puțin pentru a îndeplini voia sfântă, căci puterea lui Dumnezeu îi va asigura toate condițiile. Fără îndoială, Cel Preaînalt nu a făcut nimic complicat; așadar, fii gata să pui capăt oricărui rău făcut de cineva. Fiind zelos în păzirea poruncilor, nimeni nu va putea pune mâna împotrivă-ți.

De acum înainte, nu lăsa să fii luat drept un nepăsător în lucrarea Domnului, ci să fii amintit ca un om cu reușită în toate lucrurile. Atitudinea simplă, dar esențială, de a nu fi nepăsător în lucrarea sfântă te va face biruitor în toate. Decizia este numai a ta. Nu a fost ceva întâmplător când Dumnezeu a spus că David este om după inima Sa (Faptele Apostolilor 13:22). Dar despre tine, ce oare va spune El?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!