Mesajul zilei

07/04/2022 - NU SUPĂRA PE DOMNUL!

Am rupt împărăţia de la casa lui David şi ţi-am dat-o ţie, şi n-ai fost ca robul Meu David, care a păzit poruncile Mele şi a umblat după Mine din toată inima lui, nefăcând decât ce este drept înaintea Mea.

1 Împăraților 14.8

Este bine să fii atent la cuvintele Domnului, căci atunci când El îți dă o poruncă, îți dă și sfaturile și puterea pentru a o împlini. Ieroboam a primit ordin să împartă împărăția lui David, din cauza idolatriei lui Solomon și a fiului său Roboam, care i-a urmat la tron. El nu a fost un răzvrătit, ci a urmat îndrumarea sfântă pentru a crea așa-numitul Regat al Nordului, cu numele de Israel (1 Împărați 11:31).

Roboam s-a pregătit să ia împărăția lui Ieroboam, dar a fost împiedicat de Cel Preaînalt. Când Cel Atotputernic îți dă binecuvântarea, nimeni nu ți-o poate lua. Însă, chiar și înaintea lucrării Domnului, mai sunt unii care se îndoiesc de El. Să nu crezi că ești mai bun decât alții. Tot ceea ce face El pentru noi face parte din planul Său veșnic și îndurarea Sa (1 Împăraților 12:24).

Dacă nu stai de veghe, diavolul va folosi una dintre armele sale infailibile - frica. Prin urmare, când te temi de ceva rău, alungă-l. Frica te va face să iei hotărâri proaste. Omul lui Dumnezeu trebuie să acţioneze numai prin credinţă; altfel, va lăsa loc vrăjmaşului (1 Împăraților 12:27; Proverbele 29:25).

Ieroboam a avut curajul să-L sfideze pe Domnul, supunându-se unui plan diabolic. În ciuda succesului său, acest împărat nu a rămas nepedepsit. A poruncit să se facă doi viței de aur și i-a așezat în locuri strategice: la Betel și Dan. Astfel, a crezut că-și va păstra împărăția, dar a căzut în mâinile demonilor, care s-au atins și de familia lui(1 Împăraților 12:28).

Ca ultimă șansă a lui Ieroboam de a-și băga mințile-n cap, Cel Preaînalt a trimis la Betel pe unul dintre proorocii săi, care, înaintea împăratului, a strigat împotriva altarului ridicat pentru a nesocoti pe Cel Atotputernic. Când a ordonat arestarea mesagerului lui Dumnezeu, monarhului i s-a uscat mâna. El i-a cerut proorocului să se roage pentru ca mâna să i se refacă. Chiar și după ce s-a săvârșit miracolul, Ieroboam nu s-a rugat pentru îndurarea lui Dumnezeu (1 Împăraților 13:2).

Sunt oameni care nu se întorc la adevărata credință nici după ce li s-a făcut o minune. Împăratul a văzut altarul despicându-se și cenușa din el împrăștiindu-se. El a fost schilodit și s-a vindecat prin mijlocirea proorocului, dar nu s-a pocăit. Astfel, el și copiii lui au avut un sfârșit tragic. Povestea sa ar fi putut fi cu totul alta (1 Împăraților 13:4-6).

Pierderile celor răi vor fi mari întotdeauna. Ieroboam ar fi putut fi un împărat precum David. Însă, a fost condamnat la focul veșnic. Câți oameni nu se lasă stăpâniți de diavol din cauza unor bani în plus, a unei aventuri în afara căsătoriei, a unui titlu sau altor asemenea pofte rele! Dacă ar fi procedat ca David, acest împărat ar fi fost un exemplu pentru noi toți (1 Împăraților 14:7-11).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!