Mesajul zilei

08/04/2022 - VESTIREA CEA MAI MARE

Şi să se propovăduiască tuturor neamurilor, în Numele Lui, pocăinţa şi iertarea păcatelor, începând din Ierusalim.

Luca 24.47

Mântuirea veșnică este cea mai mare lucrare făcută de Dumnezeu pentru omenire. Nu este om care să nu aibă nevoie de iertarea păcatelor. Cea mai mare tragedie este lipsa de înțelegere față de ceea ce ți se va întâmpla întru veșnicie. Dacă nu ești iertat și nici nu ești născut din nou, vei fi pasibil de judecata sfântă. De la umilul cerșetor și până la cea mai înaltă autoritate a țării, cine nu se curăță de păcate, va suferi în lacul cu foc și cu pucioasă.

Isus trebuia să lărgească cunoașterea ucenicilor pentru ca să înțeleagă Adevărul. Cei care se opun invitației Domnului sau o amână, nu știu în ce pericol se află. Ei sunt cu mințile amorțite, ca cei care consumă droguri, fără să-și dea seama că vor petrece miliarde de ani – o veșnicie – în Iad.

Pentru a ne pune la dispoziție lucrarea mântuirii, Isus a trebuit să îndure pedeapsa noastră, murind pe cruce și înviând a treia zi. Înțelegerea acestor fapte este fundamentală. Hristos a suferit pentru a ne izbăvi de osânda veșnică. Apoi, într-un trup plin de slavă, a ieșit din tărâmul morții, după ce l-a biruit pe diavol și i-a distrus lucrările.

În continuare, El a subliniat importanța propovăduirii pocăinței și a iertării păcatelor peste tot în lume. Prin urmare, trebuie să vorbim despre această lucrare magnifică în Numele Său. Cei care se opun Adevărului rămân în mâinile vrăjmașului. Ei nu realizează cât de mult riscă să fie nepăsători față de mesajul mântuirii.

Fără iertarea păcatelor, nu vei fi eliberat de autoritatea cea rea. Fără noua naștere, nimeni nu este izbăvit de osânda viitoare. Acest lucru este atât de important încât Domnul a trebuit să mărească înțelegerea ucenicilor, fără de care mesajul propovăduit ar fi fost doar un slogan religios, și nu Calea către viața veșnică.

Cine nu caută iertarea sfântă va fi stăpânit de Satana. Nu are rost să te rogi și să te tângui, făgăduind lui Dumnezeu că într-o zi te vei pocăi și îți vei mărturisi greșelile. Nu te purta ca un smintit, căci dacă îți pierzi sufletul, ce se va întâmpla cu tine? Se merită oare să păcătuiești și să spui minciuni? Fii înțelept și mărturisește-ți greșelile.

Viitorul (glorios sau nefericit) depinde de iertarea obținută de la Cel Preaînalt. Ca slujitor al lui Dumnezeu, îți cer: pocăiește-te acum. Nu contează ce se întâmplă cu tine dacă primești pe Isus drept Mântuitor. Dacă ai înșelat pe cineva, străduiește-te să te împaci cu acest om înainte de a fi prea târziu.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu tine!