Mesajul zilei

10/04/2022 - ÎN CE TE POȚI ÎNCREDE?

Căci nu în arcul meu mă încred, nu sabia mea mă va scăpa.

Psalmi 44.6

Lupta noastră duhovnicească este adevărată și nu poate fi dusă cu puterea minții sau prin cunoștințele noastre culturale sau religioase. Domnul ne îndrumă, în Scripturi, cum să ne purtăm astfel încât copiii Săi să poată depăși atacurile malefice cu care se confruntă. Prin urmare, trebuie să fim atenți la ceea ce ni se propovăduiește, intrând în luptă convinși de victorie. Fără „armele” trimise de Dumnezeul cel Atotștiutor și Atotputernic, nu este posibil ca cineva să poată ieși învingător.

Armele dăruite nouă de Tatăl nostru sunt revelațiile primite prin ascultarea Cuvântului Său. Cei care doar ascultă, dar nu se supun lui Dumnezeu, se lipsesc ei însuși de „armele” necesare pentru a învinge și călca în picioare dușmanii care se ridică împotriva lor. În luptele credinței, este important să nu lași ca îndoiala sau frica să ți se strecoare în inimă, deoarece aceste frământări sunt ca niște lațuri ce te țin nemișcat.

Ca și în cazul calamităților naturale, pentru fiecare situație trebuie să existe o armă proprie. Într-un război, de exemplu, soldații sunt înarmați cu puști și cu echipamente mai grele pentru a distruge tancuri, avioane etc. Medicii prescriu medicamentul potrivit pentru fiecare pacient, iar fermierii folosesc ierbicide pentru a extermina furnicile și omizile. La fel, trebuie să te folosești de revelația Cuvântului pentru a desface relele.

Toate „armele” puse în mâinile tale de către Cel Preaînalt trebuie să fie folosite cu credință în Numele lui Isus, iar cel mai bun mod este acela de a-l mustra pe adversar așa cum te-a îndrumat Domnul. Nu întotdeauna trebuie să repeți literalmente ceea ce este scris, dar în inima ta trebuie să fii sigur că răul a ieșit, pentru că Scripturile fac asta posibil. Fiecare revelație este o confirmare pentru tine de a acționa.

Nu-ți trata vrăjmașul cu politețe sau bunătate, căci trebuie mustrat cu toată severitatea. Să nu te gândești niciodată că, dacă ești foarte ferm în hotărârea ta, Satana se va enerva și te va ataca mai tare. Ori, el deja face asta! Isus a spus: Hoțul [diavolul] vine doar să fure, să omoare și să distrugă (Ioan 10:10a), așa încât, dacă vrei să scapi de lațurile celui rău, fii mai curajos decât el. Fii neînfricat!

A lua această atitudine nu înseamnă că trebuie să-i vorbești urât diavolului, pentru că și atunci el te va ispiti. Intenția lui este să te destabilizeze astfel încât Domnul să nu lucreze în viața ta și, în consecință, să nu poți face nicio diferență. Așadar, nu-ți pierde cumpătul, nu folosi injurii la adresa celui rău și nu lua în râs lupta credinței, ci fă ca Isus, care l-a mustrat și i-a cerut să plece. Învățătorul nu a pierdut nicio luptă și ne-a învățat să facem lucrarea lui Dumnezeu!

Când folosești Numele Domnului, acționând cu credință și fără a te îndoi, crezând în binecuvântarea primită, nu vei da greș. Să nu ai încredere în sfințenia ta și să nu accepți că lipsa acesteia te înfrânge. Lupta ta este una a credinței, așa că trebuie să ai această încredere în Dumnezeu. Dacă Domnul ți-a dat această convingere, El te-a iertat, te-a curățat și te-a pregătit de biruință (Marcu 2:5).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!