Mesajul zilei

12/04/2022 - STĂRUINȚA SUPĂRĂTOARE

 Vă spun: chiar dacă nu s-ar scula să i le dea, pentru că-i este prieten, totuşi, măcar pentru stăruinţa lui supărătoare, tot se va scula şi-i va da tot ce-i trebuie.

Luca 11.8

Unul dintre cele mai misterioase și, în același timp, plăcute lucruri este prietenia dintre doi oameni. Deoarece toate ființele umane au nevoie să se bucure de comuniunea cu semenii lor, chiar și cei mai retrași din viața socială caută și dezvoltă o relație. Când doi creștini devin prieteni, respectă orice diferență dintre ei.

A avea prieteni în credință este esențial pentru a trăi bine. Domnul Isus ne-a dat condițiile pentru a-L avea drept Prieten; trebuie doar să ascultăm de El. Acest lucru este foarte important, iar să avem prietenia Lui este ceea ce ar trebui să căutăm întotdeauna. Mântuitorul poate fi mai aproape de noi decât frații noștri de sânge.

Într-una din pilde, Învățătorul a relatat cazul unui cetățean care, împreună cu copiii săi, se pregătea de culcare. Atunci, un prieten a cerut să-i împrumute trei pâini, dar omul nu s-a sculat să i le dea (Luca 11:5-7). Dacă ai nevoie de ajutorul adevăratului Prieten, Isus, insistă până când El îți acordă cererea, chiar dacă se pare că El nu te va asculta. Ține minte: este necesar să-L faci să se ridice!

Nu este nimic mai bun decât cunoașterea Cuvântului pentru a-l face pe acel Prieten să se ridice. Este bine să-I amintești de ceea ce ai învățat în Cartea Sfântă, de răspunsurile la rugăciuni și de făgăduințele Lui de a-ți răspunde mereu. Acest tip de atitudine va face ca credința să-ți cuprindă inima și, când se va întâmpla asta, vei înțelege că El, în orice moment, a fost alături de tine pentru a-ți satisface nevoile.

În lecția Învățătorului, nemulțumirea prietenului de a suporta stăruința supărătoare este evidentă, iar acest lucru funcționează cu toți oamenii. În pilda judecătorului rău, o văduvă hărțuia un judecător zi și noapte, fără să se teamă de Dumnezeu sau de om. Astfel, pentru ca să-l lase în pace, judecătorul i-a îndeplinit cererea (Luca 18:1-8). Nu renunța la rugăciune și la nădejdea în dreptatea lui Dumnezeu.

Mulți sunt deranjați de stăruința Duhului Sfânt. Apoi, pe măsură ce se supun acestui glas binecuvântat, vor gusta pacea care întrece orice înțelegere. În promisiunile Sale, Dumnezeu ne dă tot ce avem nevoie. Din acest motiv, vezi care-ți este nevoia și asigură-te că strigi până când ți se răspunde. Când te rogi, amintește Scripturile, căci Tatăl este drept.

Nu du în cârcă probleme sau ispite, căci totul ți-a fost pus la dispoziție prin moartea lui Hristos pentru a trăi demn, în pace și belșug. Cu Isus, nu ai niciun motiv să fii strâmtorat, să suferi lipsuri și să fii biruit de boală și suferință.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!