Mesajul zilei

13/04/2022 - DARUL CEL MAI BUN

Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!

Luca 11.13

Domnul este Izvorul oricărui bine. Oricine ascultă mesajul Lui se umple de Daruri bune. Cel care primește botezul în minunatul Duh Sfânt este înzestrat cu puterea necesară pentru a face lucrarea sfântă. Așa cum Isus a împlinit voia Celui Preaînalt în zilele Sale, și noi putem acționa în același mod prin ungerea care ne-a fost dată, care este aceeași ungere care s-a revărsat asupra Învățătorului.

Din nicio religie nu vom primi nimic bun, pentru că binecuvântarea nu este în practicile religioase, ci în credința în Isus, care vine prin ascultarea Cuvântului Său (Romani 10:17). Credința ne dă putere să facem binele, aducând revelația Domnului celor care suferă. Când omul înțelege planul lui Dumnezeu pentru el și ce poate face El, este la un pas de a se elibera de forțele răului.

Preocuparea noastră cea mai mare nu ar trebui să fie mărirea bisericii noastre, ci faptul că cei pierduți înțeleg cum să fie cu adevărat liberi. Păcatul lui Adam a devastat omenirea, pentru că a făcut din om un slujitor al celui rău. Aceasta ia sfârșit atunci când individul înțelege jertfa lui Hristos pentru binele său și Îl primește ca Domn și Mântuitor. Atunci își obține iertarea tuturor păcatelor sale și curățarea fărădelegilor.

Chiar și fiind mântuiți, fără ungerea lui Dumnezeu, suntem răi; dar chiar și așa, știm să dăm lucruri bune copiilor noștri. Ori, Tatăl nu încetează să fie bun și, conform învățăturilor lui Isus, Duhul Sfânt este cel mai bun dar al Său pentru om. Prin urmare, trebuie să cerem ca Duhul lui Dumnezeu să sălășluiască în noi. Avându-L la lucru în ființa noastră, intrăm în lupte slăvind pe Domnul pentru biruință.

Fiecare creștin are nevoie să fie botezat în Duhul Sfânt; totuși, nu putem cere această binecuvântare pur și simplu pentru că credem că este bună pentru noi. Adevărul este că dacă Hristos avea nevoie să fie preaplin de Duhul Sfânt, noi cu cât mai mult! Cel care L-a primit, trebuie să folosească acest dar; însă, cei care spun că sunt mântuiți, dar nu acordă atenție, atunci când au nevoie, nu vor avea puterea de a birui ispitele.

Să nu-ți fie deloc frică să revendici acest botez; la urma urmei, se acordă celui care-l cere. Nu știi luptele ce se vor mai duce în anii tăi pe Pământ și nici ce a pregătit Dumnezeu să se realizeze în lucrarea Sa pentru fericirea ta veșnică. Prin urmare, căută aceeași ungere dată lui Hristos și apostolilor Săi; atunci vei fi folosit la fel ca ei.

Orice om mântuit are dreptul de a fi lăcaș Duhului Sfânt. Cuvântul spune că suntem temple ale Celui Preaînalt (1 Corinteni 6:19). Ești templul plin sau gol? Scripturile spun: Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui (Romani 8:9). Prin urmare, să nu-ți dai odihnă sufletului până când Tatăl nu-l pecetluiește cu cel mai bun Dar al Său.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!