Mesajul zilei

15/04/2022 - CINSTEA DE A FACE BINE LUCRAREA

Prezbiterii care cârmuiesc bine să fie învredniciţi de îndoită cinste, mai ales cei ce se ostenesc cu propovăduirea şi cu învăţătura, pe care o dau altora.

1 Timotei 5.17

Împărăția Cerurilor este o organizație perfectă, pentru că Autorul ei este Însuși Dumnezeu. El nu a neglijat nimic în ceea ce privește lucrarea și planificarea Sa. Când Domnul cheamă pe cineva să facă parte din poporul Său, El îi oferă fericirea veșnică. Poruncind ca membrii în Trupul lui Hristos să fie trimișii Săi, El le satisface toate nevoile.

Râvna Celui Prea Înalt pentru lucrarea Lui este deplină. Nnimic nu le lipsește celor care Îi primesc chemarea, așa cum a arătat Isus, poruncind ucenicilor, care se duc în orașele în care El urmează să ajungă, să nu-și ia traistă, nici pungă sau sandale. Apoi i-a întrebat dacă le lipsește ceva și răspunsul le-a fost nu (Luca 22:35). Oricine Îi slujește Domnului trebuie să caute să trăiască în strânsă legătură cu El.

Pe vremea lui Pavel, presbiterul – pastorul unei biserici – care cârmuia bine acea comunitate, era învrednicit de îndoită cinste. Asta era cerința. De exemplu, faptul că David cânta bine a fost una dintre virtuțile sale care i-a determinat pe slujitorii lui Saul să-l numească muzicianul împăratului. Cei care nu se pregătesc să facă lucrarea cu măiestrie nu pot fi aleși sau auziți.

David habar n-avea că faptul de a cânta cu măiestrie la harpă întru slava Domnului, va fi un instrument în mâinile Sale pentru o misiune importantă pe care urma să o îndeplinească mai târziu: eliberarea lui Saul de un demon chinuitor. La fel, cei care sunt înțelepți și aprofundează ceea ce fac vor fi amintiți atunci când va apărea prilejul. Fără îndoială, Dumnezeu a fost cel care le-a amintit de fiul lui Isai.

Autoritățile cerești știu că omul care are grijă să ducă la îndeplinire planul sfânt își câștigă dreptul de a fi învrednicit cu îndoită cinste. Asta ar trebui să servească de îndrumare pentru oricine ocupă vreo funcție. David știa doar să cânte la harpă, dar Dumnezeu l-a vrut împărat peste Israel. Prin urmare, primește darul de la Cel Preaînalt și cultivă-l. Va veni ziua în care vei fi amintit mai mult decât oricare altul, cu îndoită cinste.

Este lege sfântă că cei care se ostenesc cu propovăduirea Cuvântului și cu învățătura vor fi apreciați mai mult decât alții. Nu contează dacă astăzi ești doar un slujitor, sau ocupi o poziție importantă în ierarhia societății; fii credincios Domnului și împlinește-ți chemarea cu îndoită grijă. Dacă planul sfânt te include în lucrări mai mari, vei fi amintit și pus în poziția pregătită de Cel Atotputernic.

Totul va funcționa așa cum hotărăște Domnul, atât lucrurile duhovnicești, cât și cele trecătoare. Tatăl nu va lăsa niciodată să ți se facă o nedreptate. Pe de altă parte, El știe să-i instruiască pe cei pe care i-a chemat să-I îndeplinească voia, în special pe cei care Îi slujesc cu propovăduirea Cuvântului și învățătura. Fă din lucrarea lui Dumnezeu prioritatea principală a vieții tale.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!