Mesajul zilei

16/04/2022 - CUVINTELE ARATĂ CINE SUNTEM CU ADEVĂRAT

”Zicea lucrul acesta nu pentru că purta grijă de săraci, ci pentru că era un hoţ şi, ca unul care ţinea punga, lua el ce se punea în ea.”

Ioan 12.6

Cuvintele și faptele oamenilor îi identifică și caracterizează. Trebuie doar să acorzi atenție îndrumărilor Domnului pentru a înțelege motivul unor fapte observate în adunările Evangheliei. Cel care își are credința slăbită ne provoacă neîncredere prin atitudinile și observațiile sale. Se aseamănă cu un om care se străduiește să facă parte dintr-o comunitate, dar nu-i împărtășește aceleași obiceiuri.

A fost o vreme de mare bucurie în Betania. Mai rămăseseră șase zile până de Paștele iudeilor (Ioan 12:1-11), astfel încât s-a pregătit o cină pentru Domnul și Marta a slujit. Acolo se afla Lazăr, pe care Învățătorul l-a înviat din morți. Fără îndoială, aceasta a fost una dintre cele mai bune ocazii pentru învățăturile lui Isus.

Aș da orice pentru a lua parte la acel moment de sfințenie, în care Învățătorul, Creatorul tuturor lucrurilor, stătea la masă. Ce plăcere să pot sta lângă El și să aud mesajul sfânt din gura Lui! La acea întâlnire au participat mulți oameni, printre ei și ucenicii. Unii oameni nu realizează cât de mult pot învăța de la o întâlnire cu Mântuitorul, chiar și o cină sau grup de rugăciune.

Maria, sora căreia îi plăcea să stea la picioarele lui Mesia, mulțumită că fratele ei a înviat, a făcut ceva deosebit pentru a-și arăta dragostea față de Domnul. Ea a adus o jumătate de litru dintr-un unguent făcut din nard curat, de mare valoare, și a uns picioarele lui Isus și le-a șters cu părul ei; parfumul se simţea în toată casa, ceea ce a fost considerat de toți ca o faptă bună, cu excepția lui Iuda Iscarioteanul.

Iuda, vistiernicul ucenicilor lui Isus, a fost supărat de atitudinea Mariei și s-a plâns. Potrivit lui, asta a fost o risipă, pentru că ar fi putut să vândă parfumul și să doneze săracilor valoarea vânzării. Însă, îngrijorarea lui era doar o scuză. Fiind un hoț, Iuda a vrut să-și bage banii în pungă, ca să poată fura mai mulți.

Fii cu grijă față de reacția oamenilor care sunt departe de Dumnezeu. Cei care sunt în păcat nu văd lucrurile duhovnicești așa cum sunt cu adevărat, ci conform voinței lor pervertite. Adulterii, mincinoșii sau oricine altcineva cu o purtare condamnabilă vor fi incitați de diavol să vorbească sau să facă ceva în afara Cuvântului. Dacă ești în Duhul sfânt, vei vedea cine se află cu adevărat în spatele unui cuvânt sau fapte.

Cel care se află în păcat își urmărește numai propriile avantaje, și nu voia lui Dumnezeu. Dacă omul respectiv își asumă o apostolie, va dori în curând să ia hotărâri care, de sunt permise, vor face rău bisericii. Ai grijă! Școala deschisă de Iuda Iscarioteanul nu s-a închis încă, iar elevii ei vor scorni mereu rele.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!