Mesajul zilei

18/04/2022 - STĂPÂNI VREDNICI DE TOATĂ CINSTEA

Toţi cei ce sunt sub jugul robiei să socotească pe stăpânii lor vrednici de toată cinstea, ca Numele lui Dumnezeu şi învăţătura să nu fie vorbite de rău.

1 Timotei 6.1

În zilele în care Pavel îi scria lui Timotei, era obiceiul ca bogații să aibă servitori. În zilele noastre, sistemul s-a schimbat astfel încât nu mai sunt servitori, ci angajați. De fapt, cei care se află într-o situație financiară nefavorabilă își pot îmbunătăți situația și urca în alte clase sociale. Este important să subliniem că misiunea noastră este să ducem oameni cu orice stare economică și financiară la Dumnezeu, și nu să ne angajăm în lupte sociale.

Servitorii care s-au convertit trebuiau să-și considere stăpânii ca fiind vrednici de toată cinstea. Și angajații trebuie să se poarte la fel față de angajatorii lor, aceștia având o capacitate care îi face să reziste la crize și dispute comerciale care, în multe cazuri, sunt foarte crunte. Angajatorii joacă un rol important în a-și ajuta angajații să trăiască în demnitate.

Dumnezeu nu promovează sau confirmă regulile stabilite de diferitele națiuni, ci Își susține și aprobă lucrarea de mântuire a tuturor. Cei care sunt luminați de Cuvântul Domnului pot și trebuie să trăiască bine, să aibă mai multă grijă de ei înșiși, de familia lor și ceilalți semeni. Acest lucru face ca Evanghelia să fie admirată, dorită și respectată chiar și de către adepții altor religii. Evanghelia este singura cale către Dumnezeu.

Ca membri în Trupul lui Hristos și, prin urmare, cetățeni ai Împărăției Cerurilor, trebuie să cooperăm în toate felurile, pentru ca Numele lui Dumnezeu și învățătura biblică să nu fie hulite. Ori, Vestea cea Bună este revelația lucrării lui Hristos în numele umanității. Prin urmare, nu trebuie să luptăm cu religiile sau guvernele, ci să propovăduim Adevărul.

Stăpânii care s-au convertit nu trebuiau disprețuiți, ci mai bine serviți. Este o greșeală ca cineva să-i ureze rău cuiva care a urcat în viață. De fapt, toți cei convertiți trebuie să urmeze îndrumările sfinte, pentru că binecuvântarea Domnului le asigură prosperitatea. Chiar și Scripturile spun că fiii lui Dumnezeu pot da cu împrumut multor neamuri, dar nu pot lua cu împrumut (Deuteronom 28:12).

Nimeni nu este exclus de la beneficiile mântuirii din niciun motiv omenesc. Nu contează originea, culoarea pielii sau cultura unui individ; toți sunt invitați să participe la moștenirea noastră în Hristos. Cu cât sunt mai mulți moștenitori, cu atât cota noastră de participare va fi mai mare întru veșnicie, deoarece creșterea numărului de participanți oferă o mare răsplată celor care au făcut-o.

Această lecție trebuie învățată tuturor, căci așa vrea Domnul să trăiești. Prin urmare, dacă te afli în necaz, mergi în Casa lui Dumnezeu și acolo vei găsi tot ce ai nevoie. Dacă ai nevoie de iertare, vindecare, prosperitate și alte binecuvântări, acestea îți vor fi date din abundență.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!