Mesajul zilei

19/04/2022 - SFATURI PENTRU BOGAȚI

Aşa ca să-şi strângă pentru vremea viitoare drept comoară o bună temelie pentru ca să apuce adevărata viaţă.

1 Timotei 6.19

Oamenii bogați au avut parte de multă cunoaștere pentru ceea ce au de făcut. Fără îndoială, nu întâmplător unii se nasc mai înzestrați decât alții. Așa cum, de exemplu, mulți au darul de a scrie cântece, iar alții de a le interpreta sau de a realiza activități similare, care fac un mare bine tuturor, sunt cei care au capacitatea de a negocia și de a crea locuri de muncă, printre multe alte activități.

Principalul avertisment al Învățătorului pentru cei bogați este să-și amintească de următorul lucru: mai lesne este să treacă o cămilă prin urechea acului - deschizătură în zidul Ierusalimului - decât să intre un bogat în Împărăția Cerurilor (Luca 18:25). Cei bogați din alte domenii, ale căror aptitudini sunt diferite, interesante și productive, nu pot uita că acestea le pot lua fericirea veșnică dacă nu stau de veghe.

În cele două versete care preced pe cel amintit la începutul acestui studiu, Pavel vorbește despre șase reguli ce trebuie respectate de cei bogați. Este întotdeauna bine să examinăm cuvintele Domnului, căci El nu ne-ar spune nimic zadarnic. Cine învață de la Tatăl și face așa cum poruncește El, nu se poticnește de niciun obstacol pus de cel rău. Taina reușitei este de a păzi poruncile Celui Preaînalt.

Bogații nu trebuie să fie trufași – aroganți – și nici să-și pună nădejdea în deșărtăciunea bogățiilor. Când mândria pune stăpânire pe inima omului, acesta își pierde neprihănirea. Cei care se încred în propriile forțe, își vor da seama mai târziu că s-au înșelat. De ce o anumită abilitate l-ar face pe om diferit? După Hristos, numai cei care se smeresc vor fi înălțați. 

O altă virtute este a-și pune nădejdea în Dumnezeu. Însă, asta nu trebuie să fie o scuză pentru a nu face nimic, ci un act de credință. Cei care așteaptă pe Domnul nu se pleacă în fața niciunei probleme. Creștinul ascultător trebuie să ia în stăpânire tot ceea ce îi aparține, așa cum ne învață Cuvântul. Este un slujitor dăruit și neînfricat, iar prin felul în care trăiește demonstrează că credința este temelia tuturor activităților.

 

Cel Preaînalt îi îndrumă și pe bogați să facă binele, îmbogățindu-se cu fapte bune, fiind darnici și gata de a simți împreună cu alții. Exemplul lor este Hristos, care a mers făcând binele, dând mesajul lui Dumnezeu și folosindu-Și puterea pentru a-i elibera pe cei asupriți. Urmând exemplul lui Isus, trebuie să împărtășim ceea ce am primit cu bucurie și rânduire, așa cum s-a întâmplat când El a poruncit să hrănească mulțimea împărțită în câte 50 și 100 de oameni (Marcu 6,40).

 

Cea mai bună comoară este credința în Isus. La urma urmei, tot ce am învățat în această viață va înceta odată cu moartea noastră. În schimb, „hrana” pe care ne-o dă El va rămâne în noi pe vecie. Așadar, nu-ți fie frică să prosperi, ci fii mereu în slujba Celui Preaînalt, amintindu-ți că vei da socoteală de darurile date de El ție.

 

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 


 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!