Mesajul zilei

21/04/2022 - TE CUNOȘTI PE TINE ?

Isus deci le-a zis: „Când veţi înălţa pe Fiul omului, atunci veţi cunoaşte că Eu sunt şi că nu fac nimic de la Mine Însumi, ci vorbesc după cum M-a învăţat Tatăl Meu.

Ioan 8.28

Ioan 8.28

Este necesar să înălțăm pe Isus pentru ca toată lumea să-L poată cunoaște. Îl înalți atunci când arăți ce poate face El pentru cei care suferă și cei rătăciți. Nu trebuie să discutăm sau să vorbim de rău niciodată despre vreo religie, chiar dacă este una a diavolului. Oamenii sunt capabili să înțeleagă lucrurile duhovnicești numai atunci când sunt luminați de Cuvânt, căci numai așa au discernământ.

Slăvind pe Învățător, El Își îndeplinește misiunea și toată lumea Îl cunoaște. Pe de altă parte, nimic nu este mai convingător pentru cel rătăcit decât eliberarea unui îndrăcit. Când un duh rău ne atacă, oamenii văd puterea lumii duhovnicești. În acest moment, atât mântuiții, cât și păcătoșii sunt plini de un respect sfânt și, când văd pe Isus câștigând lupta, se bucură.

Cea mai mare misiune a noastră ar trebui să fie aceea de a-L cunoaște pe Hristos așa cum Îl arată Scripturile. Însă, nu putem practica Evanghelia așa cum se procedează în diferite religii, numai cu rugăciuni pentru ca ceva să se întâmple. Până la urmă, suntem slujitorii lui Dumnezeu, împuternicițiți și trimiși să facem izbăviri, minuni și semne (Marcu 16.17,18). Puterea ce ni s-a dat de Tatăl este egală cu cea care a fost dată lui Isus.

Însă, nu putem fi neascultători, pentru că nu putem face nimic singuri (Ioan 15:5). Dacă Domnul – care era Cuvântul, era cu Dumnezeu de la început și era Dumnezeu (Ioan 1.1) – a așteptat poruncile Tatălui pentru a îndeplini lucrarea sfântă, și noi trebuie să procedăm la fel.

Astăzi, în ciuda faptului că Isus a șezut la dreapta lui Dumnezeu (Marcu 16:19) și a primit toată puterea în cer și pe pământ (Matei 28:18), El rămâne ascultător. Numai Cel Preaînalt știe anumite lucruri; de aceea, când I le va arăta, El ni le va descoperi și nouă (Marcu 13:32). Astfel, este de la sine înțeles că am face bine dacă nu am îndrăzni să acționăm fără îndrumarea Domnului.

Tatăl ceresc L-a învățat pe Isus să facă lucrarea sfântă. Cel care învață de la Dumnezeu reușește în tot ceea ce a fost însărcinat să facă. Dacă vrei să te porți după placul, voia și puterea ta, vei eșua. Este necesar să se ridice oameni care trăiesc cu adevărat în prezența sfântă, pentru că nu vor pierde niciodată vreo bătălie. Cei care urmează călăuzirea Celui Atotputernic nu se întorc niciodată cu mâinile goale.

 

Trebuie să citim mai mult Biblia, să stăm de veghe și să ne rugăm pentru a nu intra în ispită. Poate că intenția diavolului este ca tu să faci un păcat de curvie, necinste sau „să poruncești ca pietrele să se facă pâini” (Matei 4:3), când de fapt Dumnezeu nu ți-a poruncit asta. Lasă pe Duhul Sfânt să te îndrume mereu.

 

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 


 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu tine!