Mesajul zilei

22/04/2022 - CEI PĂRĂSIȚI DE DUMNEZEU

Cel ce M-a trimis este cu Mine; Tatăl nu M-a lăsat singur, pentru că totdeauna fac ce-I este plăcut.

Ioan 8.29

Apostolia lui Isus a fost un succes pentru că El făcea ceea ce trebuia. Știm că Fiul lui Dumnezeu a venit ca exemplu pentru noi pentru ca să facem și noi lucrarea sfântă în zilele noastre. Responsabilitatea ne este foarte mare, așa că nu putem lăsa trupul să ne stăpânească pentru a nu cădea în păcat, și nici să fim prilej de păcătuire pentru nimeni. Să știți că cel ce este călăuzit de Duhul Sfânt nu cade niciodată în păcat.

Cei trimiși de Domnul într-o misiune trebuie să-L aibă cu ei, altfel nu o vor îndeplini niciodată așa cum vrea El. Domnul nu ne-a poruncit să realizăm o lucrare personală sau să ne căutăm propriile interese, ci mai întâi de toate să căutăm Împărăția Sa și neprihănirea Lui. Apoi, toate celelalte lucruri ni se vor da pe deasupra (Matei 6,33). Numai cei care rămân credincioși vor primi cununa neprihănirii pregătită dinainte pentru ei.

Dacă Tatăl este cu tine, nicio săgeată a dușmanului nu te va nimeri și biruința îți va fi completă. Însă, de ești singur, chiar dacă faci ceva măreț în ochii oamenilor, vei fi înșelat de diavol. Ceea ce vine din carne nu este bun de nimic decât pentru a fi aruncat afară. Nu te lăsa amăgit de ademenirile păcatului sau de orice altă ispită. Dumnezeu are o singură cale de a lucra: în Adevăr.

Când Cel Preaînalt părăsește pe un om, acesta se va poticni și, dacă nu se pocăiește, va primi osânda veșnică. Luptă pentru ca numele tău să nu fie niciodată scris în cartea morților, a celor ce prilejuiesc păcatul și se gândesc la ei înșiși, străduindu-se să folosească apostolia drept mijloc pentru a-și atinge ambițiile politice sau alte practici păcătoase. Sarcina trebuie să-ți fie aceea de a duce la îndeplinire lucrarea lui Dumnezeu cu credincioșie desăvârșită.

Fă tot posibilul ca Dumnezeu să fie mulțumit de tine. Acest lucru se va întâmpla când vei asculta Cuvântul. Nu există nicio posibilitate ca Dumnezeu să nu împlinească ceea ce este scris în Cartea Sfântă; de aceea, nu păcătui cu bună ştiinţă. Dacă greșești din neatenție și îți dai seama, pocăiește-te și încetează imediat de a continua acel păcat. De nu vei face asta, vei fi pedepsit și pus printre cei condamnați pe vecie.

Toate lucrurile ce vin de la Domnul trebuie respectate sau împlinite. În Biblie El ne arată voia Sa. Purtându-te potrivit Biblie, vei primi îndrumările sfinte cu privire la ce să spui și să faci. De fiecare dată când ți se dă o revelație, asumăți-o imediat. Fii zelos în citire, atent în meditație și gata să-ți urmezi chemarea. Oamenii neascultători nu ajung în punctul în care Dumnezeu îi poate folosi.

Oricât de mare ar fi ispita, nu fă nimic altceva decât ceea ce Domnul a spus în Cuvânt. El nu este niciodată luat prin surprindere; așa că, nu încerca să găsești singur o cale de a scăpa de vreo problemă. Diavolul L-a ispitit pe Isus insinuând că El trebuie să dovedească că este Fiul lui Dumnezeu, dar Domnul nu l-a ascultat. În același mod, nu te lăsa niciodată înșelat de vrăjamș.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!