Mesajul zilei

24/04/2022 - SLAVA VEȘNICĂ

Căci întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă.

2 Corinteni 4.17

2 Corinteni 4.17

Ar trebui să mulțumim întotdeauna Domnului pentru prilejul de a auzi Evanghelia și de a înțelege mesajul care ne-a oferit cea mai minunată binecuvântare – mântuirea. Astăzi, pentru că suntem mântuiți, putem trăi fără teamă de viitor, fiindcă suntem parte din Dumnezeu și, prin urmare, putem determina ce vrem și, dacă credem, Isus va face lucrarea (Ioan 15,7).

Multe promisiuni ale Celui Preaînalt se vor împlini în veșnicie. Totuși, chiar și în această lume plină de probleme și suferințe, putem trăi ca și cum aceste adversități nu ar exista. Cei care se încred în Domnul nu trebuie să se teamă de mâine sau să fie înșelați de vreo amenințare. Suntem siguri că nu vom fi niciodată dați de rușine (Isaia 49:23). Așadar, să ne luăm locul în Hristos.

În ceea ce privește viitorul, Scripturile ne asigură:  Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc (1 Corinteni 2.9) – cei care primesc poruncile Lui și le păzesc (Ioan 14:21). Acordă toată atenția acestui verset, pentru că numai aceștia se vor bucura de fericirea veșnică.

Nu vă plângeți dacă lucrurile nu merg bine, căci orice necaz este ușor și de moment. Ochii Celui Preaînalt sunt ațintiți asupra noastră mereu (Psalmi 34:15) și dacă ceva ne supără, trebuie să ne amintim că El știe totul. Însă, înainte de a ne ruga pentru ceea ce ne preocupă, trebuie să cercetăm Scripturile. Apoi, dacă situația nu se rezolvă, aceasta se datorează probabil puținei noastre credințe (Matei 17:20). Așa că trebuie să ne rugăm pentru îndurare.

Conform versetului pe care îl studiem, Dumnezeu îngăduie aceste necazuri, pentru că vor lucra în noi o greutate veșnică de slavă. Nu considera încercarea ca pe un lucru rău, ci ca pe consimțământul Domnului pentru binele vostru. Prin urmare, trebuie să vezi în lucrurile neplăcute oportunitatea de a te întări pentru a te bucura în veșnicie.

Duhul lui Dumnezeu L-a condus pe Isus în deșert pentru a petrece 40 de zile postind și pentru a fi ispitit de diavol (Matei 4:1). Poate că El face același lucru cu tine. Învățătorul a fost printre fiarele sălbatice, dar, fără îndoială, autorii ispitelor noastre sunt și ei nemiloși în lucrările lor. Cu toate acestea, cu Numele lui Isus și Cuvântul Său, vei desface relele dușmanului. Dumnezeul nostru dă întotdeauna calea de scăpare celor care sunt tari în credința în Hristos (1 Corinteni 10.13).

Cine se uită la Mântuitor nu observă minciunile spuse de diavol. Taina este de a fi hotărât să perseverezi până la capăt. Nimic nu ne poate îndepărta de iubirea lui Dumnezeu, care este în Hristos Isus, Domnul nostru (Romani 8:39). Mântuirea ne-a dat puterea să fim copiii Celui Preaînalt (Ioan 1:12). Depinde de tine să hotărăști al cui copil vrei să fii.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!