Mesajul zilei

25/04/2022 - EL A VĂZUT PE ISUS!

Isus era într-una din cetăţi. Şi iată că un om plin de lepră, cum L-a văzut, s-a aruncat cu faţa la pământ, L-a rugat şi I-a zis: „Doamne, dacă vrei, poţi să mă curăţeşti.”

Luca 5:12

În versetul amintit din Luca, este evident că, dacă cineva vede pe Isus, nu va mai fi niciodată la fel. Nu contează dacă ne îndepărtăm de Dumnezeu din cauza regulilor sau practicilor religioase, fiindcă de vedem pe Fiul Celui Preaînalt, credința ne va duce înaintea Lui și atunci vom cere și primi tot ce este necesar pentru a ne schimba complet viața (Ioan 15:7). Nu putem rămâne așa cum suntem.

Când L-a văzut pe Învățător, leprosul s-a apropiat de El. Trebuie să ne purtăm în acest fel, pentru că nu este înțelept să stăm departe de Cine este Calea, Adevărul și Viața (Ioan 14:6). Departe de Domnul, ne împiedicăm, suntem aruncați dintr-o parte în alta, visele nu ni se împlinesc niciodată și parcă am fost înșelați toată viața. Prin urmare, a continua pe acest drum care nu duce niciodată la eliberare nu este o decizie înțeleaptă.

Acest om plin de lepră trăia exclus din societate din cauza legii, dar credința în cuvintele lui Hristos l-a făcut să se închine la picioarele Lui. Cum Domnul i-a dat acest prilej de a-L vedea pe Mântuitorul lumii, tot așa El ți-l va arăta și ție. Apoi, apropie-te de Fiul lui Dumnezeu și îngenunchează la picioarele Lui. Acest lucru este posibil, deoarece Cuvântul ia locul absent al lui Isus. În fața Lui, deschide-ți inima.

Nu te mulțumi doar cu prezența Domnului sau cu bucuria care ți-a cuprins inima, ci fă mai mult și strigă să fii vindecat. Bătălia nu s-a terminat dacă nu primești încuviințarea Lui. Trebuie să fii clar, specific și să te asiguri că vei fi auzit. Când credem în Domnul, primim ceea ce cerem de la El. Mărturisește totul și cere curățirea pe care numai Cel Preaînalt are puterea să ți-o dea.

Omul s-a bucurat să vadă pe Domnul, dar nu aflase care era voia lui Dumnezeu privitoare la vindecarea sa. Probabil că nu știa ce scrisese proorocul Isaia (Isaia 53). Însă, pentru a pune capăt acestei îndoieli, Învățătorul i-a dat garanția că vrea să-l vindece. Această dorință a lui Isus (Luca 5.13) este și răspunsul Lui la problemele tale, pentru că El vrea să le rezolve. Începe-ți rugăciunea chiar acum și cere ca tot răul să iasă din viața ta în Numele lui Isus.

Cine vede pe Hristos este plin de focul lui Dumnezeu. Ungerea sfântă vine și îi umple viața. Nu există niciun motiv să încetezi de a te ruga pentru a-ți asuma locul în lumea duhovnicească și alunga răul în Numele lui Isus. Tu ești autoritatea duhovnicească în a-ți rezolva problema. Fii puternic!

După ce vezi pe Hristos, ai de partea ta legea desăvârșită a libertăţii; astfel, te eliberezi de orice precepte religioase și îți dobândești vindecarea și rezolvarea problemei. De ce să nu te încrezi în Domnul chiar acum și să biruiești tot ce te asuprește? Dumnezeu este gata să-ți onoreze credința așa cum a onorat-o pe cea a leprosului.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!