Mesajul zilei

26/04/2022 - CUM SĂ LUPȚI PENTRU A BIRUI

Voi spune lucrările Tale cele puternice, Doamne, Dumnezeule! Voi pomeni dreptatea Ta şi numai pe a Ta.

Psalmi 71.16

Creștinul nu trebuie să accepte niciodată posibilitatea de a fi învins în luptele pe care le are de dus. De fapt, vrăjmașul iese împotriva noastră cu certitudinea că nu va reuși. Însă, din păcate, pentru că nu cunoaștem Scripturile sau puterea lui Dumnezeu, credem minciunile celui rău și, astfel, nu reușim să obținem succesul garantat de Isus. Lipsa de cunoaștere nimicește poporul (Osea 4:6).

Cine este călăuzit de Duhul Domnului trebuie să fie atent la ceea ce i se va transmite, pentru a nu fi surprins de capcanele celui rău și pierde lupta. Fără îndoială, Tatăl ceresc este dezamăgit de cel ce Îi este rob, dar nu se poartă ca atare. Ori, nu vei fi niciodată învins dacă îți cunoști locul în Hristos și ești plin de Duhul Sfânt.

Cel Atotputernic îți va da toate mijloacele de care ai nevoie pentru a te opune atacurilor celui răul. Lucrarea pe care Dumnezeu a pus-o sub conducerea ta trebuie să fie făcută cu credință și iubire. Când ai de plecat la război, fă-o cu toată puterea ta, lăudându-L pe Tatăl pentru înfrângerea pe care o vei aplica adversarului.

Asemenea Domnului, luptă cu convingerea că nu vei fi niciodată făcut de rușine. Adevărul triumfă întotdeauna, iar dacă lupta este împotriva minciunii, a lucrărilor diavolului, dar pentru binele omului sau comunității, victoria va fi a ta. Cu toate acestea, trebuie să fii sub călăuzirea Celui Atotputernic, fiindcă legile umane sau religioase sunt neputincioase în războiul duhovnicesc. În aceste conflicte, numai adevărul are câștig de cauză.

Înainte de a intra în luptă, caută să fii în prezența lui Dumnezeu și apoi să mergi înainte cu puterea Lui. Ungerea sfântă te va face la fel de puternic precum Domnul Însuși. În felul acesta, văzându-te plin de slava cerească, vrăjmaşul va tremura de frică şi va fugi, căci la atingerea dumnezeiască ești o flacără mistuitoare.

În bătălii, nu folosi niciodată legile omului. Numai Cuvântul lui Dumnezeu are puterea să te întărească și să-ți dea biruință. Regulile religioase nu au nicio valoare împotriva forțelor infernale. Așa că, luptă conform celor scrise în Biblie. La necaz, dovedim în cine credem.

Slăvește neprihănirea Celui Preaînalt și vei avea răbdarea de care ai nevoie pentru a câștiga. Cu toate acestea, nu exagera în a mustra pe vrăjmaș, fiindcă acest lucru îți poate sta în cale. A jigni pe diavol înseamnă a cădea în mâinile lui. Hristos nu a procedat niciodată astfel, așa că nici noi nu ar trebui. Când alungi răul, urmează sfaturile Scripturii. Dreptatea lui Dumnezeu nu greșește niciodată.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!