Mesajul zilei

28/04/2022 - DUMNEZEU ÎȚI ESTE BINEVOITOR

Se roagă lui Dumnezeu, şi Dumnezeu îi este binevoitor, îl lasă să-I vadă Faţa cu bucurie şi-i dă înapoi nevinovăţia.

Iov 33.26

Cine urmează instrucțiunile Domnului prin Cuvântul Său este curățit în așa fel încât, atunci când se roagă, El îi răspunde. Înainte, rugăciunea nu ajungea la Cer și, oricât s-ar fi rugat, nu era auzită. Sunt mulți oameni în această situație și, deși postesc și petrec ore lungi strigând, Tatăl nu le poate răspunde. Păcatul este ceva grav, de care omul trebuie să scape. Nu fi fără minte nemărturisindu-ți greșeala.

Sunt oameni care spun că nu înțeleg sfaturile Celui Preaînalt. Ori, acest lucru este grav, pentru că atunci când se întâmplă, dezvăluirile încetează. Nu este nimic mai trist decât să trăiești în întuneric, să nu știi ce să faci în fața unei încercări. Fie că este boală, faliment sau orice alt necaz, dacă ești conștient de voia sfântă și o împlinești, vei avea puterea de a scăpa de rău. Așa că intră în rugăciune pentru ca Dumnezeu să-ți vorbească.

Imaginează-ți cât de frumos ar fi dacă Cel Atotputernic ar fi mulțumit de tine? Acest lucru fiind împlinit, nu ai mai fi lipsit de putere, iar atunci drumul tău cu El ar fi unul de încredere reciprocă. Dar fii atent! Nu nesocoti pe Cel Preaînalt preferând calea minciunii, căci nu vei putea merge cu El. Cel Atotputernic vrea să fie Dumnezeul tău personal și, prin urmare, te convinge de nevoia de a te împăca cu El și de a-I sluji.

Domnul a intrat în viața ta pentru a te ierta, așa că este posibil să-I vezi fața cu bucurie, prin revelația Cuvântului. Cu înțelegerea pe care Dumnezeu ți-o dă prin voia Sa, te vei putea elibera de lațul celui rău. Merită să cauți singurul Izvor al vieții, Cel care este Iubire și Adevăr desăvârșit și absolut. Nu sta în afara harului Celui Preaînalt care se află asupra ta. Cel Preaînalt îți vrea realizarea deplină.

Tatăl dorește să-ți redea neprihănirea, precum și capacitatea de a te uita la El fără un sentiment de inferioritate, și la cel rău cu certitudinea de a-i fi superior. Fără acest har, te poticnești. Oprește lucrările diavolului în viața ta, asumându-ți promisiunile lui Dumnezeu. Nu există nicio posibilitate ca Domnul să nu te binecuvânteze din plin, pentru că în El există doar dragoste și dorința de a te ajuta.

Asumându-ți ceea ce îți dă Cel Atotputernic, El îți va fi binevoitor. Deci, ai mai avea oare nevoie de ceva? Desigur că nu, pentru că urechea Celui Atotputernic stă deschisă la rugăciunile tale și este gata să-ți răspundă, astfel încât vei merge liniștit, fără resentimente. Dacă Dumnezeu îți este binevoitor, nu trebuie să-ți pese de ce spune sau cu ce te amenință vrăjmașul. Cei care umblă cu Cel Preaînalt câștigă întotdeauna bătăliile.

Nu există niciun motiv pentru care rugăciunile să-ți rămână fără răspuns, pentru că Isus ți-a adus viață, și pe care să o ai din belșug (Ioan 10:10b). Dacă nu ți-au fost plătite datoriile, este timpul să porți o discuție cu Cel care ți-a interzis să datorezi ceva cuiva (Romani 13:8). El a garantat că vom împrumuta multor neamuri, dar nu vom lua nimic cu împrumut (Deut 28:12). Ce zici tu de toate acestea?

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!