Mesajul zilei

29/04/2022 - CE LUCREAZĂ ÎN FIINȚA TA

Căci, când trăiam sub firea noastră pământească, patimile păcatelor, aţâţate de Lege, lucrau în mădularele noastre şi ne făceau să aducem roade pentru moarte.

Romani 7.5

Înainte de a auzi Cuvântul lui Dumnezeu, trăiam sub firea noastră pământească. Nu aveam idee ce însemna Cuvântul pentru noi. Însă, pe măsură ce L-am ascultat, Domnul ne-a deschis înțelegerea și am primit lumina (Psalmi 119:105); astfel, ne-am născut din nou și am fost strămutați în Împărăția Fiului iubirii Sale (Coloseni 1.13). Fiind mântuiți de Isus și botezați în Duhul Sfânt, suntem o nouă creație (2 Corinteni 5:17).

Cunoscând pe Domnul și fiind cunoscuți de El (Galateni 4:9), trebuie să trăim în Duhul Sfânt. Dar dacă nu acordăm atenție, firea noastră cea veche, plină de înșelăciune și răutate, se va întoarce să ne stăpânească din nou (Efeseni 4:22). Mulți oameni, deși au fost cu adevărat mântuiți, se trezesc azi cuprinși de aceleași sentimente de dinaintea convertirii. Drept urmare, pierd tot ceea ce le poate oferi credința în Isus.

Ca reprezentanți ai Împărăției lui Dumnezeu, avem misiunea de a îndeplini aceeași lucrare pe care a propovăduit-o și făcut-o Isus, iar acest lucru nu este opțional. Învățătorul a fost clar spunând că, în ziua din urmă, vom da socoteală despre ceea ce am făcut sau nu cu talanții care ni s-au încredințat (Matei 25,14-30). Comercianții buni ai acestor „pungi de aur” vor fi răsplătiți.

Nu există fiu al Celui Preaînalt care să aibă altă misiune decât de a înfăptui aceleași fapte ca Isus în zilele Sale aici pe Pământ. Mersul lui Hristos se referă la toți cei acceptați drept ucenici ai Săi (Marcu 16:15). Toți oamenii trebuie să rămână în Cuvântul Domnului și astfel vor fi ucenicii Lui; prin aceasta vor cunoaște adevărul care îi va elibera (Ioan 8:32). Străduiește-te să urmezi Cuvântul dat de El.

Înainte, aveam patimile care lucrau pentru moarte; acum, credința care lucrează în mădularele noastre aduce roade pentru viață. Cine este încă stăpânit de patimi face ceea ce este necesar pentru a satisface duhul necurat care îl stăpânește. Ca mântuiți, suntem eliberați de toată puterea infernală. Duhul Sfânt locuiește în omul care s-a născut din nou și, prin urmare, acesta este capabil să dea roadele neprihănirii care slăvesc pe Domnul.

Putem spune că iubim pe Dumnezeu doar dacă aducem roade din belșug, așa cum a spus Isus (Ioan 15:8). Ori, Cuvântul ne dă condițiile de a fi cu rod. Domnul spune că ne-a curățit încercându-ne în cuptorul suferinței, dar nu ca pe argintul pus în foc pentru a scoate toată zgura (Isaia 48,10); însă, toate acestea au fost făcute pentru noi de sângele lui Isus (1 Ioan 1:7). După ce am fost purificați în cuptor, suntem pregătiți să facem lucrarea sfântă.

Într-o zi, vom răspunde pentru ceea ce am făcut cu învățăturile Celui Preaînalt. Cuvintele Lui sunt ca niște pungi cu aur puse în mâinile noastre, ca să câștigăm o sumă egală. Cine păstrează ceea ce primește și nu câștigă nimic pentru Împărăția Cerurilor, va fi aruncat în întunericul de afară, unde va fi plânsul și scrâșnirea dinților pe vecie (Matei 25, 30).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!