Mesajul zilei

30/04/2022 - PUTEREA SA FAȚĂ DE NOI

Și care este faţă de noi, credincioşii, nemărginita mărime a puterii Sale, după lucrarea puterii tăriei Lui.

Efeseni 1.19

Există binecuvântări la care nu te-ai gândit niciodată să le ceri Tatălui tău ceresc, dar ele au fost dinainte pregătite pentru tine. Lipsa de cunoaștere a ceea ce îți aparține te face să ratezi multe lucrări speciale ale lui Dumnezeu. Din această cauză, în anumite momente nu găsești prea mult har în Evanghelie. Totuși, ce religie ar putea să-ți dea nașterea din nou (Ioan 3:3) sau să te elibereze de necazuri? Evanghelia nu este religie, ci Calea care te duce la Dumnezeu.

Nu cunosc om care să fi cerut și să fi căutat să înțeleagă semnificația nemărginitei mărimi a puterii sfinte. Cu toate acestea, Domnul a spus că aceasta se află asupra noastră; însă, din lipsa de înțelegere a binecuvântărilor date de El în Cuvântul Său, suntem adesea stăpâniți de lucruri lumești. Acestea vin de la diavol și trebuie izgonite, pentru că vin să omoare, să fure și să distrugă (Ioan 10:10a).

Această promisiune se referă la cei care cred. Această credință nu este un lucru pe care cineva îl face de la sine, ci după lucrarea puterii tăriei lui Dumnezeu, care este întotdeauna pentru cei care urmează să moștenească mântuirea. Prin urmare, nu există niciun motiv să nu-ți exerciți credința în Cel Atotputernic sau să iei în stăpânire ceea ce Cuvântul garantează că este al tău. Această forță funcționează atunci când un creștin are încredere în ceea ce i se spune.

Mântuirea ta nu a fost o lucrare simplă, ci cea mai bună care ar fi putut fi făcută de Domnul în numele tău, căci odată cu ea ești neprihănirea lui Dumnezeu în Hristos (2 Corinteni 5.21). Odată ce știi că nemărginita mărime a puterii Celui Atotputernic este asupra vieții tale, nu trebuie să te înclini în fața niciunei amenințări a vrăjmașului. Dimpotrivă, poți și trebuie să-ți exerciți poziția în Isus.

Nu trebuie să ne întoarcem niciodată la păcat, căci dacă o facem, vom face cea mai mare greșeală din viață. Acum, noi suntem lumina lumii, sarea pământului (Mt 5:13,14) și tot ceea ce a fost Isus. Poziția noastră este una de supremație asupra puterilor infernale. Odată cu mântuirea, nu suntem un simplu învingător, ci mai mult decât biruitori. Prin urmare, trebuie să veghem și să ne rugăm să nu cădem în ispită (Matei 26:41).

Ca neprihănire a lui Dumnezeu, când ești călăuzit de Cuvânt să faci ceva pentru tine sau pentru altcineva, fă-o fără teamă. De la vindecarea unei boli până la rezolvarea unei probleme foarte dificile, nu ezita să obții soluția. La urma urmei, oricine crede în Isus poate face aceleași fapte pe care le-a făcut El (Ioan 14:12). Așa că pune în acțiune nemărginita mărire a puterii lui Dumnezeu și nu da înapoi.

Când ne asumăm în Hristos, suntem o mare binecuvântare pentru întreaga umanitate. Cel Preaînalt așteaptă ca ai Săi să-și ia locul în credință pentru a-I îndeplini lucrarea. Pe măsură ce credem în spusele Lui despre noi, puterea Sa lucrează în viețile noastre. Cine este în Dumnezeu nu se teme niciodată să asculte de El.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu tine!