Mesajul zilei

01/05/2022 - HRISTOS SĂ LOCUIASCĂ ÎN INIMILE VOASTRE PRIN CREDINȚĂ

Aşa încât Hristos să locuiască în inimile voastre prin credinţă; pentru ca, având rădăcina şi temelia puse în dragoste, să puteţi pricepe împreună cu toţi sfinţii care sunt lărgimea, lungimea, adâncimea şi înălţimea.

Efeseni 3.17,18

Apostolul Pavel a fost folosit de Domnul pentru a da câteva sfaturi utile fraților din Efes, ca să poată beneficia de darurile oferite de Evanghelie celor convertiți. Cine nu învață ce trebuie să facă în credința în Isus pentru a se bucura de binecuvântări, ceea ce este mereu un lucru simplu, își va petrece zilele dorindu-și să aibă mai mult de la Dumnezeu dar, deși postește și se roagă, va vedea că toate acestea au fost în zadar.

Totul se rezumă la faptul că Isus trebuie să locuiască în inimile lor prin credință. Acesta este punctul care va face posibil să obțineți mai mult de la Cel Preaînalt. Nu putem să-L avem cu noi doar în momentele speciale, ca un oaspete, ci El trebuie să fie Locuitorul. Stăpânul casei care-L are drept locuitor va vedea că Învățătorul, pe lângă faptul că este politicos, știe să aibă grijă de omul care-L găzduiește. Este necesar să fiți în Domnul și El în voi pentru ca cererile să vă primească răspuns.

Pavel s-a rugat ca, potrivit bogăției slavei lui Dumnezeu, creștinii din Efes să fie întăriți cu putere, prin lucrarea Duhului Sfânt în ei. Slava dumnezeiască este foarte bogată și are o mare putere de a împlini poruncile Tatălui. Totuși, este necesar să fii acoperit de puterea Duhului Sfânt, astfel încât dorința de a face voia lui Dumnezeu să fie împărtășită.

Nu era suficient ca Isus să locuiască în inimile lor, ci trebuia ca să-și aibă rădăcina și temelia în dragoste. La fel, trebuie să dați mai multă atenție vieții în Dumnezeu, examinând fiecare punct care vă atrage atenția și, în același timp, având grijă să nu cădeți în ispită. Un sentiment cât de mic de ură sau răutate, care există în voi prin voia proprie, vă poate descalifica.

Acești creștini trebuie să priceapă care este lățimea, lungimea, înălțimea și adâncimea lucrării lor în Evanghelie, căci Cuvântul lui Dumnezeu ne este limita. Dacă își au temelia în dragoste, ar ști să respecte limitele stabilite de Domnul. Ceea ce ar trebui să ne intereseze nu este doar să rezolvăm problemele, ci și cum să le rezolvăm.

Frații din Efes ar fi pătrunși de desăvârșirea lui Dumnezeu cu condiția să cunoască dragostea lui Hristos, care depășește orice înțelegere. Ori, dacă cineva primește această desăvârșire, nu mai este loc pentru lucrările vrăjmașului. De aceea, trebuie să avem în noi pe Cel ce este mai mare, ca să nu ne temem de Cel care este în lume (1 Ioan 4,4) și nici să fim atinși de el.

Slava tuturor acestor lucruri este dată Celui Preaînalt care, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi (Efeseni 3:20). Însă, dacă trăim în trup, puterea Domnului nu va lucra în noi cu siguranță. Fără îndoială, această promisiune este pentru cei care cred.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!