Mesajul zilei

02/05/2022 - SIMȚĂMÂNT ADEVĂRAT

Toate oasele mele vor zice: „Doamne, cine poate ca Tine să scape pe cel nenorocit de unul mai tare decât el, pe cel nenorocit şi sărac de cel ce-l jefuieşte?”

Toate oasele mele vor zice: „Doamne, cine poate

Psalmi 35.10

Creatorul ne-a făcut desăvârșiți în toate părțile și mădularele. Nu există om care să nu fie capabil să facă față presiunilor vieții și să nu reziste înaintea unui atac din Iad. El ne-a înzestrat cu un sistem alcătuit din oase, care ne menține fizic în poziție verticală. Din punct de vedere moral este la fel, ca și în alte domenii. Chiar și cea mai mică celulă are rezistență pentru a nu cădea.

Când Cuvântul vorbește despre oase, se referă la ceea ce ne susține constituția fizică. Deci, bazat pe Scripturi, nu lăsa niciun gând negativ să te stăpânească, și nici măcar să nu te gândești că există încercări ce nu pot fi trecute. De asemenea, nu renunța și nu accepta că ți-ai atins limitele. Există mult mai mult în ființa ta decât ești conștient. Cei care nu se lasă înșelați de frică nu vor fi niciodată învinși.

David a spus că toate oasele lui au zis că nimeni nu se compară cu Domnul Dumnezeul nostru. Părțile trupului tău trebuie învățate să facă același lucru. Obișnuiește-te să nu minți și să îndeplinești cu laudă misiunile date de Cel Preaînalt. Deci, atunci când trebuie să iei măsuri împotriva oricărui atac rău, nu vei ezita, ci vei fi ferm în a cere retragerea forțelor răului.

Prin această tărie, David a învățat că Cel Preaînalt eliberează pe săraci de puterea celui rău. Prin îndrumarea sfântă, psalmistul a fost călăuzit să relateze ceea ce învățase. Dumnezeu a vrut ca toți copiii Săi, în toate generațiile, să nu fie înșelați de Satana, stăpânul mincinoșilor. Eliberarea celor care au nevoie să scape din strânsoarea demonilor este lucrarea lui Dumnezeu, care nu poate fi oprit sau pus la îndoială atunci când lucrează.

Duhul rău se va apropia întotdeauna de un om pentru a fura ceea ce este bun încă în el. Așa că nu-l lăsa să se apropie de tine. Gândurile tale sunt prețioase și, dacă le încredințezi Domnului, în timp ce meditezi la Cuvântul Său, vei vedea cât de roditor poți fi. La fel, credința îți este o mare putere și inspirație; de aceea, încredinţează numai Tatălui folosirea a tot ceea ce El ți-a dat.

Diavolul îți vânează bunurile ca pe ceva de mare valoare pentru el. Dacă lucrurile cu care Dumnezeu l-a răsplătit pe om creându-l sunt folosite de cel rău, acestea îl vor ajuta în lucrarea lui nefastă. Așadar, nu te lăsa amăgit de vorbele vrăjmașului. Darurile care ți se încredințează trebuie schimbate și nu pierdute, cât și să primești altele.

Nu te încrede în ceea ce îți spune vrăjmașul, căci este rău și mincinos, și nu te va ajuta niciodată să scapi de necazuri. Dacă ar fi putut, te-ar fi nimicit de mult. Dumnezeu nădăjduiește că vei fi înțelept și gata să-I păzești porunca, iar El este gata să-ți dea tot ce ai nevoie pentru a-L onora.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!