Mesajul zilei

03/05/2022 - URMEAZĂ SFATURILE DOMNULUI

Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa, şi înfăptuirea.

Filipeni 2.13

Când l-a creat pe om, Domnul l-a înzestrat cu o capacitate extraordinară, mai ales pentru că trăia în comuniune cu Cel Preaînalt. Însă, când a păcătuit, Adam a văzut cât de mult moartea duhovnicească i-a distrus viața, din cauză că a fost alungat din prezența sfântă. Astăzi, această stare durează până când omul aude propovăduirea Cuvântului lui Dumnezeu și primește pe Isus ca Mântuitor. Cei născuți din nou nu pot accepta o viață în sărăcie sau suferință.

Capacitatea lui Adam era mare, pentru că Creatorul a făcut ca toate animalele să i se înfățișeze înainte pentru a fi numite. Pierderile omenirii nu au fost neînsemnate din cauza proastei purtări a celui dintâi om. Această pagubă nu este mai mare decât cea suferită de cel care nu primește pe Hristos, deoarece, pe lângă pierderea comuniunii cu Dumnezeu, acesta continuă să rămână sub asuprirea duhurilor rele.

Creștinii trebuie să fie mai activi în credință și practicarea Adevărului; la urma urmei, ceea ce am pierdut în Adam ne-a fost dat înapoi în mântuire. Nu există niciun motiv să condamnăm eșecul primului nostru părinte, din moment ce Isus a desfăcut tot ce ne-a făcut să suferim o astfel de răzvrătire. Astăzi, cel care este în Hristos este o făptură nouă, lucrurile vechi s-au dus și totul s-a făcut nou (2 Corinteni 5,17). Noi suntem neprihănirea lui Dumnezeu în Hristos.

Prin urmare, odată ce Domnul sălășluiește în tine, capacitatea de a-I auzi și asculta vocea te va face să acționezi diferit de cei care nu au știut că pot profita de oportunitatea de a se întoarce la părtășia cu Cel Atotputernic. Zapisul de osândire ți-a fost șters și pironit pe cruce (Col 2:14). „Dosarul” îți este curat, nou-nouț și, astfel, poți primi minunatul Duh Sfânt.

Dumnezeu este cel care îți dă voința. Pe măsură ce asculți Cuvântul Lui, El îți pune o dorință, oricât de mică ar fi. Apoi, acţionând în credinţă, descoperi că El lucrează pentru înfăptuirea ei. Aceasta înseamnă că niciunul dintre visele pe care El ți le-a dat nu va eșua să devină realitate. Este suficient să păzești și să împlinești poruncile Lui pentru ca Tatăl să te iubească; chiar și Isus va face același lucru și ți Se va arăta. Așadar, ce zici de toate astea?

În același timp în care Domnul îți dă dorința, El îți arată și calea de a o înfăptui. Credința ce ți-a fost dată are această putere și, în acest fel, Dumnezeu o duce la îndeplinire. Devii tovarășul Lui și, astfel, în fiecare zi simți ceea ce El vrea să-ți dea. Apoi, crezând – ceea ce este un act de neprihănire – poți vedea cum promisiunea devine realitate. Primește și fii ceea ce îți spune Dumnezeu.

În acest fel afli bunăvoința Tatălui și primești capacitatea de a o îndeplini. De acum înainte, fii neînfricat în a cere și lupta pentru tot ceea ce îți dă Cel Preaînalt. Când El sădește în tine sămânța unei mari lucrări, nu o disprețui. Tot ceea ce Domnul îți spune este ceea ce El vrea să-ți dea.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!