Mesajul zilei

06/05/2022 - POARTĂ-TE CU VREDNICIE!

Ştiţi iarăşi că am fost pentru fiecare din voi ca un tată cu copiii lui: vă sfătuiam, vă mângâiam şi vă adeveream să vă purtaţi într-un chip vrednic de Dumnezeu, care vă cheamă la Împărăţia şi slava Sa.

1 Tesaloniceni 2.11,12

Obligația de a îndruma și ocroti pe cei nou convertiți revine tuturor celor mântuiți. Așa cum Domnul S-a folosit de mulți pentru a ne învăța primii pași în această călătorie minunată, tot așa avem acum responsabilitatea de a-I mulțumi, arătând noilor frați aceeași dragoste și afecțiune cu care am fost primiți. Ei trebuie să fie instruiți să se poarte cu vrednicie pentru a nu crea prilej de păcătuire (Matei 18:7).

Lecțiile date cu dragoste și claritate vor fi mereu amintite. Timpul investit pentru a face pe cineva să înțeleagă sensul mersului cu Cel Preaînalt ar trebui să fie motiv de bucurie, căci dacă acel om eșuează, vom eșua și noi. Dacă oamenii învață și slujesc lui Dumnezeu cu credincioșie și smerenie, răsplata pentru un astfel de act ne va parveni. De aceea, este bine să fie folosit în lucrarea sfântă.

Propovăduirea Cuvântului nou convertiților ar trebui făcută cu răbdare și înțelepciune, ca de la părinți la copii. Dacă vreuna dintre acțiunile noastre provoacă motiv de păcătuire, vom plăti un preț mare, căci această conduită îi poate îndepărta de pe calea Adevărului și îi poate duce la pierzanie. Avem nevoie de ajutorul Domnului pentru a nu fi niciodată o piatră de poticnire în viața nimănui. Cel Preaînalt va răsplăti pe cei care îi vor ajuta pe ai Săi.

Mângâierea trebuie făcută cu unealta folosită de Cel Atotputernic pentru a ne mângâia (2 Corinteni 1.4). Așa cum temerile și dorințele greșite au ieșit din tine, tot așa vor ieși și din cei nou veniți în Împărăția lui Dumnezeu. Prin urmare, fii întotdeauna credincios îndrumărilor date de Domnul în Cuvânt. Problema cuiva poate fi diferită de a ta, dar ungerea care este asupra ta are puterea de a sfărâma orice jug (Isaia 10:27). Fă totul cu frică de Dumnezeu.

Scopul ar trebui să-ți fie acela de a-i învăța pe cei nou convertiți în Evanghelie să se poarte vrednici de Tatăl lor ceresc. Aceștia trebuie să învețe să folosească credința pentru a-și rezolva problemele, să nu datoreze nimic nimănui decât iubire (Romani 13:8) și să înțeleagă că mângâierea creștină nu este îndemn la păcat. Cine slujește Celui Atotputernic cu dăruire și credincioșie nu va face niciodată de rușine pe bunul Nume, care este și el chemat asupra noastră.

Fă pe cel nou convertit să înțeleagă că chemarea lui merge dincolo de schimbarea religiei. Aceasta este făcută pentru a te face părtaș la Împărăția Domnului și la slava Lui; prin urmare, îți este necesară schimbarea purtării. În plus, trebuie să participi frecvent la adunări și, odată se ce prosperitatea va veni, să nu cadă în capcana de a cumpăra o casă la țară sau la plajă, pentru a nu lipsi de la împărtășania de duminică la biserică.

Cu toții suntem arătați ca fiind epistola lui Hristos către cei pierduți (2 Corinteni 3:3) și de aceea trebuie să urmăm Scripturile. Atât slujitorul Cuvântului, cât și discipolul trebuie să se respecte reciproc ca îngeri ai lui Dumnezeu. Nu te lăsa niciodată purtat de pofte greșite. Stai de veghe și roagă-te ca să nu cazi în ispită (Matei 26:41).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!